Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

5 διευθυντές ΑΗΚ στο σκάνδαλο των πασσάλων


Σε τέσσερεις πρώην διευθυντές της ΑΗΚ και σε ένα νυν διευθυντή,
ο οποίος, τότε, ήταν υφιστάμενος τους, επιρρίπτει ευθύνες η διοικητική έρευνα σε σχέση με το πολύκροτο σκάνδαλο με τους ακατάλληλους πασσάλους, από το οποίο η ΑΗΚ, υπέστη ζημιές που υπερβαίνουν τα €10 εκατ. Ο πολιτικός προϊστάμενος της ΑΗΚ και υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης έχει, ήδη, προβεί σε γραπτή καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα, καλώντας τον, να εξετάσει το ενδεχόμενο διενέργειας ποινικής έρευνας εναντίον των εμπλεκόμενων υπαλλήλων της ..
ΑΗΚ ενώ παράλληλα, έδωσε οδηγίες για την πειθαρχική δίωξη του διευθυντή που συνεχίζει να εργάζεται στην ΑΗΚ.

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2005 και εκτείνεται μέχρι και το 2008, χρονική περίοδο κατά την οποίαν η ελληνική εταιρεία Κ.Ν.C. ΑΕ (πρώην ΒΕΞ Δράμας) προμήθευσε την ΑΗΚ με περίπου 33 χιλιάδες ξύλινους πασσάλους, οι οποίοι αποδείχθηκαν ακατάλληλοι.

Οι εμπλεκόμενοι λειτουργοί της ΑΗΚ επέδειξαν εγκληματική ολιγωρία, με αποτέλεσμα να μην κατασχεθεί από την ΑΗΚ η εγγυητική που είχε καταθέσει η προμηθεύτρια εταιρεία. Για την εξέλιξη αυτή, φαίνεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο γνωστό δικηγορικό γραφείο, το οποίο ενεργούσε ως νομικός σύμβουλος της εταιρείας. Επί τούτου, υπάρχουν αναφορές και καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις προς τους εμπλεκόμενους διευθυντές της ΑΗΚ.
Καταγγελίες οι οποίες επιβάλλεται να διερευνηθούν στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας, όταν και εφόσον, βεβαίως, αποφασίσει κάτι τέτοιο ο Γενικός Εισαγγελέας, ενώπιον του οποίου βρίσκονται όλα τα στοιχεία της υπόθεσης από την αρχή του χρόνου.
 
(Φιλελεύθερος)
 http://energypress.gr/news/5-dieythyntes-aik-sto-skandalo-ton-passalon

 να δείτε το βιογραφικό του )

Αρχειοθήκη ιστολογίου