Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Έρευνα αγοράς για το πιο φθηνό τιμολόγιο

Από τον Οκτώβριο 14.000 καταναλωτές έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή μας, λέει ο πρόεδρος της «Clarus», Αθανάσιος Γκίκας.Δυναμώνει ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με τους ανεξάρτητους προμηθευτές ρεύματος να διαθέτουν φθηνότερα σε σχέση με τη ΔΕΗ τιμολόγια για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.
Από τον Οκτώβριο 14.000 καταναλωτές έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή μας, λέει ο πρόεδρος της «Clarus», Αθανάσιος Γκίκας.
Είναι χαρακτηριστικό σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Ηλεκτρικής Ενέργειας της ιστοσελίδας www.allazorevma.gr ότι για τους οικιακούς καταναλωτές το ανώτατο ετήσιο όφελος αν αλλάξουν εταιρεία πώλησης ρεύματος ανέρχεται στα 60,99 ευρώ και αν έχουν και νυχτερινό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 49,93 ευρώ. Η εξοικονόμηση αυτή προκύπτει συγκρίνοντας στις 20 Ιανουαρίου τον ακριβότερο, που είναι η ΔΕΗ, με τον φθηνότερο προμηθευτή και για ετήσια κατανάλωση 4.500 κιλοβατωρών.
Η ανώτατη εξοικονόμηση κόστους που πετυχαίνουν οι εμπορικοί καταναλωτές ανάλογα με το τιμολόγιο που χρεώνονται κυμαίνεται από τα 147,24 μέχρι και τα 650,83 ευρώ.
Την ίδια στιγμή από την ίδια την επεξεργασία που έχει κάνει η ιστοσελίδα προκύπτει η ένταση του ανταγωνισμού σε διάστημα μόλις πέντε μηνών. Oπως..

Όλοι στο Παναττικό Συλλαλητήριο τη Τετάρτη 3/2/2015

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΗΝΥΜΑ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ




1996 -2016. 20 χρόνια.
20 συναπτά έτη από τη σύσταση και τη λειτουργία
του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
20 χρόνια με αγώνες, προσφορά, προβλήματα, διεκδικήσεις, κατακτήσεις.
Με το «βάρος» (ως προς την σημαντικότητα) των είκοσι αυτών ετών να κυριαρχεί σήμερα στη δραστηριότητα του σωματείου, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, με την ευχή να μπορεί να πορευθεί και στα επόμενα χρόνια με την ίδια δυναμική και αποτελεσματικότητα προς όφελος της..

Μετά το αντιπυρηνικό κόμμα των Πρασίνων, τώρα η Γερμανία θα έχει και αντιαιολικό κόμμα!

http://greeklignite.blogspot.gr Το Σβερίν είναι η πρωτεύουσα του κρατίδιου του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας στη Γερμανία, μιας περιοχής όπου υπάρχουν τόσα πολλά αιολικά, που έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους πολίτες. Από εκεί η Νordkurier μεταδίδει πως οι αντίπαλοι της αιολικής ενέργειας επιθυμούν να σχηματίσουν το δικό τους πολιτικό κόμμα και να κατεβούν στις εθνικές εκλογές, με την αιτιολογία πως δεν υπάρχει κανένα άλλο κόμμα που να τους εκφράζει. Σε πολλά μέρη οι πολίτες είχαν την εμπειρία ότι η βούλησή τους εναντίον των όλο και περισσότερων..

Ο Γ. Αδαμίδης ενημερώνει τους εργαζόμενους του Ορυχείου Νοτίου Πεδείου

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΡΤΕΣ ΟΑΣΑ 2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
Ο Σύλλογος μας  επαναλαμβάνει την συνεργασία του με τον ΟΑΣΑ για την έκδοση των ετήσιων καρτών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Οι κατηγορίες των εισιτηρίων και οι νέες τιμές είναι οι ακόλουθες:
 ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ Ο.Α.Σ.Α. ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 15%

ΕΙΔΟΣ ΚΑΡΤΑΣΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ
ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΛΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ330,00€280,50€
ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ490,00€416,50€

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ Ο.Α.Σ.Α. ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 13%

ΕΙΔΟΣ ΚΑΡΤΑΣΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ
ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΛΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ170,00€147,90€
ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ250,00€217,50€
Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν Κάρτα Απεριορίστων Διαδρομών, θα πρέπει:
  • Να καταθέσουν το αντίστοιχο ποσό στο λογαριασμό του Συλλόγου στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος αρ.λογ. 108/296017-63  ή
  • Να καταθέσουν το αντίστοιχο ποσό στη Γραμματεία του Συλλόγου.
 Στο παραστατικό κατάθεσης να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του αιτούντος ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και να σταλεί με FAX στο 210-5240383.  Η κατάθεση θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016.
  • Να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση απώλειας τα κουπόνια δεν αντικαθίστανται. Γι’ αυτό, συστήνεται, μετά την παραλαβή να φέρουν μαζί τους μόνο το κουπόνι του τρέχοντος μηνός.
  • Για την παραλαβή της κάρτας απαιτείται πρόσφατη φωτογραφία του αιτούντος που θα κατατεθεί στη Γραμματεία του Συλλόγου μέχρι 19 Φεβρουαρίου 2016.
  • Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να προμηθευτείτε Κάρτα Απεριορίστων Διαδρομών – με τους ίδιους όρους – και για τα άμεσα μέλη των οικογενειών σας (σύζυγο και παιδιά).
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε  στα τηλέφωνα του Συλλόγου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Ο Λ Ο Ι ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ: Στο Παναττικό Συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ στις 3/2

Ο Λ Ο Ι ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ: Στην Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ στις 4/2 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Οι Μνημονιακοί σχεδιασμοί και οι Κυβερνητικοί προγραμματισμοί,
δημιουργούν τοπίο και συνθήκες που μας θέλουν ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ.
Μας θέλουν σε ένα μέτωπο δυνατό, αδιάρρηκτο, ασυμβίβαστο.
Ο κόμπος δεν έφθασε απλά στο χτένι. Το χτένι έσπασε και ο μόνος τρόπος για να αποσοβήσουμε τα χειρότερα είναι να παραμείνουμε στο  δρόμο του αγώνα και να τον εντείνουμε.
Γνωρίζοντας πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί και γνωρίζοντας ακόμα καλύτερα ότι σε μία κοινή προσπάθεια μπορούμε να επιτύχουμε:
ü  Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει σύσσωμος στο Παναττικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με όλους εμάς, μαζί με τα σωματεία μέλη της και την Ομοσπονδία των Συνταξιούχων. Στις 3/2 και ώρα 3 το μεσημέρι δίδουμε το παρών στα Κεντρικά Γραφεία της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη 30.
Η παρουσία και η αντίδρασή μας είναι ουσιαστική για την ανατροπή..

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

"Η Επιχείρηση δεν νοείται να «τρώει» τους εργαζόμενούς της για να επιβιώσει και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κανένα όφελος."

 Η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να εφαρμόσει τον κανονισμό
μεταθετότητας προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε., υλοποιώντας την απόφαση Δ/τα Συμβ. 93/2013, δίχως να καλέσει τα σωματεία σε ουσιαστικό διάλογο, έτσι ώστε να επισημανθούν τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν με την εφαρμογή του συγκεκριμένου κανονισμού.

Έχοντας ως μόνο κριτήριο οικονομοτεχνικές μελέτες αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, κόβοντας και ράβοντας κωδικούς σε αντίστοιχα κέντρα κόστους, ετοιμάζονται να διαλύσουν οικογένειες και σπίτια, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την υγεία και την ασφάλεια..

Το ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης στο πλευρό των αγροτών

Το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών (ΣΟΣ) ΔΕΗ Μεγαλόπολης
χαιρετίζει σε ανακοίνωσή του την κινητοποίηση των αγροτών και καλεί τα εργατικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους «να βρεθούν δίπλα στα μπλόκα των αγροτών, να εκφράσουν έμπρακτα την αγωνιστική τους αλληλεγγύη και να συντονίσουν την πάλη τους με τους αγώνες του αγροτικού κόσμου και των άλλων λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από τις βάρβαρες μνημονιακές ..

ΔΕΗ: Δεν υπάρχει οφειλή προς την ΔΕΠΑ

"Η ΔΕΗ εξοφλεί ανελλιπώς τα τιμολόγια προμήθειας φυσικού
αερίου που εκδίδονται στο πλαίσιο της υφιστάμενης μακροχρόνιας σύμβασής της με τη ΔΕΠΑ", αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωση της σχολιάζοντας πρόσφατο δημοσίευμα σχετικά με δήθεν οφειλή της προς τη ΔΕΠΑ που συνδέεται με "πρόβλημα ρευστότητας".
 Άλλωστε, η πρόσφατη εξόφληση από τη ΔΕΗ στη ΔΕΠΑ, στις 22.1.2016, ημερομηνία συμβατικής πληρωμής των τιμολογίων προμήθειας φυσικού αερίου του μηνός Δεκεμβρίου 2015, ύψους 57,3 εκατομμυρίων Ευρώ, διαψεύδει, πέραν πάσης αμφιβολίας τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα περί αδυναμίας πληρωμής λόγω..

Οριστικό «όχι» από ΕΕ στην επαναλειτουργία της μονάδας Πτολεμαΐδα 3


energypress.gr
Αρνητική ήταν τελικά η απόφαση της ΕΕ στο αίτημα της
ελληνικής κυβέρνησης, που κατατέθηκε τον περασμένο Μάιο, αναφορικά με την επαναλειτουργία της μονάδας «Πτολεμαΐδα 3» της ΔΕΗ, η οποία είχε υποστεί ζημιές στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τον Νοέμβριο του 2014 και κατέστρεψε ολοσχερώς τη μονάδα «Πτολεμαΐδα 4».
Όπως είχε αναφέρει και παλιότερα το Energypress, η μονάδα και πριν την πυρκαγιά είχε ούτως ή άλλως περιορισμένη λειτουργία και επρόκειτο να αποσυρθεί από το 2016, εξ ου και, για να προχωρήσει..

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ – ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον Υπουργό ΠΕΝ κ. Σκουρλέτη, με αφορμή τα απεργιακά μέτρα του Σωματείου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση ΓΕΝΟΠ – ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον Υπουργό ΠΕΝ κ.
Σκουρλέτη, με αφορμή τα απεργιακά μέτρα  του Σωματείου.
Για την αναγκαιότητα και τα αίτια που οδήγησαν στη λήψη απόφασης για την εφαρμογή απεργιακών μέτρων, ενημερώθηκε διεξοδικά- από το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ και του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ-  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατά τη συνάντησή τους το απόγευμα της Τετάρτης (27/1) στην οποία παραβρέθηκε και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, Μ. Δημητριάδης. Άξιο αναφοράς (στο σημείο αυτό) είναι το γεγονός ότι τα απεργιακά μέτρα ξεκίνησαν και εξακολουθούν να..

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Μην κόβετε συντάξεις... Κόψτε €1,3 δις τον χρόνο επιδοτήσεις σε άχρηστες ΑΠΕ


http://deienergynews.blogspot.gr/2016/01/blog-post_37.html
http://www.lagie.gr/fileadmin/groups/EDSHE/MiniaiaDeltiaEL/2015_11_Miniaio_Deltio_EL_APESITHYA.pdf

Ο Φωτόπουλος λέει να γλυτώσουμε €300-700 εκατομμύρια τον χρόνο κουρεύοντας τις επιδοτήσεις σε ΑΠΕτζήδες, αντί να κουρεύουμε συντάξεις.
Εγώ λέω να γλυτώσουμε €1,3 δις τον χρόνο κόβοντας όλες τις επιδοτήσεις σε ΑΠΕ. Θα άφηνα επιδοτήσεις μόνο σε μικρούς φωτοβολταϊκούς σε ακριτικές περιοχές, σαν εθνική πολιτική.
Το €1,3 δις είναι από το δελτίο του ΛΑΓΗΕ, για το πρώτο δεκάμηνο του 2015.
Από τα €1,3 δις, το 80% πάει κατ' ευθείαν έξω, για εξυπηρέτηση

του χρέους που έχουν οι ΑΠΕτζήδες για τις ΑΠΕ τους. Στάση πληρωμών.   Το 80% αυτής της ζημιάς θα το φάνε οι πωλητές ΑΠΕ στην Γερμανία.  Ας πρόσεχαν. Ένα απρόβλεπτο κέρδος θα είναι θα ξεφορτωθούμε κάτι περίεργους που δάνειζαν για..

Μειωμένος ο επόμενος εκκαθαριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ λόγω ΤΑΠ

Στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ θα δουν
πιθανότατα οι ιδιοκτήτες ακινήτων την μείωση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, που έφεραν οι χαμηλότερες αντικειμενικές τιμές. 
Μειώνεται επίσης το τέλος για τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους χώρους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μειώνεται ο ΤΑΠ που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά και το τέλος για τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους που καταβάλλεται απ ευθείας στους δήμους. Οι ελαφρύνσεις αυτές άρχισαν ήδη να υπολογίζονται αναδρομικά από τον..

Ανάπτυξη μέσω συνεργασιών για τη ΔΕΗ


Nέες ευκαιρίες ανάπτυξης στο πεδίο των δραστηριοτήτων της
αλλά και πέραν αυτού αναζητάει η ΔΕΗ προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες από παραδοσιακές δραστηριότητες που θα επέλθουν σε εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.
 Η νέα διοίκηση του κ. Μανώλη Παναγιωτάκη δείχνει να έχει αντιληφθεί τους κινδύνους που εγκυμονούν για την επιχείρηση οι μάχες οπισθοφυλακών αλλά και οι επικοινωνιακοί εντυπωσιασμοί, και κινείται παραλλήλως σε δύο στρατηγικές. Από τη μια προετοιμάζει τη γραμμή άμυνας της επιχείρησης απέναντι στα μέτρα που θα υλοποιηθούν κατ’ εφαρμογήν του μνημονίου (ΑΔΜΗΕ και μείωση του μεριδίου της στη λιανική αγορά) και από την άλλη τους νέους άξονες στρατηγικής για..

Ενημερωτικό δελτίο από τον Π. Καραλευθέρη

Αποτέλεσμα εικόνας για καραλευθερης
Προς όλους τους συναδέλφους της ΔΕΗ Α.Ε.
Αγαπητοί συνάδελφοι
Στις 19.01.2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε σε τακτική συνεδρίαση με τα κάτωθι θέματα Ημερήσιας Διάταξης.
ΘΕΜΑ 1
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ
Σύμβαση για την προμήθεια χυτών προϊόντων Ορυχείων.
Επαύξηση του αντικειμένου της πιο πάνω σύμβασης.
Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ
Την έγκριση της επαύξησης των ποσοτήτων μέρους των ειδών της, με τον Οίκο ΚΑΜΠΑΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε., όπως αναλυτικά, ως προς τα είδη και τις ποσότητες, εμφαίνονται στο συνημμένο πίνακα ανάθεσης, συνολικής αξίας 2.000.644,60 Ευρώ και την, συνεπεία των ανωτέρω, αύξηση της συμβατικής αξίας της πιο..

Το πετρέλαιο σώζει τα αιολικά απ' την κατάψυξη, αλλά τίποτα δεν μας σώζει απ' την ανοησία ...

Έχουμε δει αρκετές φορές σ' αυτό το ιστολόγιο πως τα αιολικά "συναχώνονται" με τις μεγάλες παγωνιές, το μεγάλο κρύο συνοδεύεται από έλλειψη ανέμων και οι ανεμογεννήτριες ακινητοποιούνται ακριβώς τη χρονική στιγμή που οι καταναλωτές αναζητούν απεγνωσμένα ενέργεια.

Μια τέτοια κατάσταση βλέπουμε στη σημερινή φωτογραφία, που μας έρχεται απ' τη βόρεια Σουηδία και αφορά ένα αιολικό πάρκο μεταξύ Storuman και Sorsele. Οι χειμερινές συνθήκες που επικρατούν σε γεωγραφικό πλάτος 65,5 μοιρών έχουν ως αποτέλεσμα να συσσωρεύεται πάγος στα πτερύγια. Η "σωτηρία" έρχεται απ' τα ορυκτά καύσιμα, καθώς μια εταιρεία ανέπτυξε σύστημα ... ψεκασμού ζεστού νερού στα πτερύγια: ένα ελικόπτερο, που λειτουργεί με πετρέλαιο βεβαίως-βεβαίως, μεταφέρει ζεστό νερό και το ψεκάζει στα πτερύγια για να λιώσει τον πάγο. Το νερό θερμαίνεται όλη τη νύχτα στους 60oC, σε μια δεξαμενή χωρητικότητας 44 κυβικών μέτρων, από ένα καυστήρα πετρελαίου ισχύος 260kW. Ο κάδος που μεταφέρει..

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Επαναλαμβανόμενες απεργίες κατά του ασφαλιστικού


Την απόλυτη αντίθεσή τους στις δυσμενείς ρυθμίσεις για το
Ασφαλιστικό ,που προωθεί η κυβέρνηση, εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Η αντίδραση των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ θα εκδηλωθεί με Παναττικό Συλλαλητήριο στις 3 Φεβρουαρίου και συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ της 4ης Φεβρουαρίου ενώ με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ομόφωνα αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρων επιλαμβανόμενων απεργιών.

Ποια είναι τα νέα μέλη της ΡΑΕ


Για την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου ορίστηκε η ακρόαση της νέας β’
αντιπροέδρου και των τριών νέων μελών της ΡΑΕ, σε μια διαδικασία η οποία θα τερματίσει μια εκκρεμότητα σχεδόν δύο μηνών, κατά την οποία η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας παρέμενε ουσιαστικά ανενεργή. Οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν από την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο. Πρόκειται ειδικότερα για τους Μικαέλα Λάττα, Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΜΠ (υδρομηχανική), Απόστολος Γκότσιας (επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου) και ..

ΕΚΔΗΛΩΣΗ από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Προσωπικού ΔΕΗ Θεσσαλονίκης

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού - Αθλητικού Συλλόγου
Προσωπικού Δ.Ε.Η. Θεσσαλονίκης υποδέχεται την
καινούργια χρονιά και σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό που
διοργανώνει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στο κοσμικό
κέντρο «ΝΥΜΦΕΣ» στο 2ο χλμ. Αερογέφυρας Σταυρούπολης -
Λαγκαδά.
Ώρα προσέλευσης 21:30.  
Τιμή πρόσκλησης 12,00
Περιλαμβάνει πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό .
Θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς η παρουσία όλων σας
στην κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου μας.
Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΝΙΚΑΚΗΣ Ε.                        ΜΕΝΤΕΣΙΔΗΣ Ι

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Παναγιωτάκης: Για την επίτευξη των στόχων μας δεν υπάρχουν ταμπού


 
Για την επίτευξη των στόχων μας δεν υπάρχουν ταμπού. Καμμία προκατάληψη δε μπορεί να στέκεται εμπόδιο. Ένα συναίσθημα υπάρχει: αυτό της μεγάλης, ακόμη μεγαλύτερης και ισχυρότερης ΔΕΗ. Κάθε τι που εξυπηρετεί αυτό το στόχο, είναι αποδεκτό. Αντίθετα, οτιδήποτε τον αντιστρατεύεται, απορρίπτεται.

Αυτή την επισήμανση έκανε στην ομιλία του ο Προεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης, στην εκδήλωση  κοπής της πίτας για το 2016 σε  κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Ο κ. Παναγιωτάκης έκανε μία διεξοδική παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Επιχείρησης στη διάρκεια του 2015, ενώ για το 2016 επισήμανε μεταξύ άλλων ότι:
—Να μην διστάσουμε, αντίθετα να αξιοποιήσουμε στο έπακρο επιχειρηματικές συνεργασίες με άλλες εταιρείες, ιδιωτικές ή δημόσιες, εγχώριες ή ξένες.


—-Να αναμετρηθούμε με τις αδυναμίες μας και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας. Δε μπορεί να..

Γ. Αδαμίδης: Μάχη για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ

DSC00037b2
«Από τον τελευταίο εργαζόμενο έως την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ και προς όφελος των καταναλωτών, ανεξάρτητα από τους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων χθες και σήμερα». 
Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΔΕΗ ΑΕ.

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στα νύχια των αρπαχτικών!



Συνάδελφοι-ες
Η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην κοινωνική ασφάλιση μας φέρνει
αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα.Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει. 
Κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι, μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο. Γι’ αυτό μαζί με την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, πολλαπλασιάζουν τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις ψεύτικες υποσχέσεις, επαναφέρουν και δημιουργούν νέα διλήμματα, επεξεργάζονται σχέδια για να μας ξεγελάσουν, να μας βάλουν στη γωνιά!
Ετοιμάζονται να φέρουν γρήγορο θάνατο για το ασφαλιστικό!
Πρέπει να τους σταματήσουμε, είναι στο χέρι μας!

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το ..

Στο 1987 επέστρεψε η λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή το 2015, αποκαρδιωτική η σύγκριση με το 2004

 
Εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες το Μηνιαίο Δελτίο Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ για το Δεκέμβριο 2015, οπότε μπορούμε να δούμε πως πήγε η ηλεκτροπαραγωγή τη χρονιά που μας πέρασε. Πάντα στο διασυνδεμένο σύστημα, που δεν περιλαμβάνει τα μη διασυνδεμένα νησιά, η λιγνιτική παραγωγή έκλεισε με ποσοστό 38% (37,76% για την ακρίβεια), στις 19.418GWh, πιο χαμηλά ακόμα κι απ' την πρόβλεψη για περίπου 19.600GWh που είχαμε κάνει τα Χριστούγεννα. Ασφαλώς επέδρασε η πολύ μεγάλη αύξηση, κατά 112%, της παραγωγής από φυσικό αέριο το Δεκέμβριο 2015 σε σχέση με το Δεκέμβριο 2014, που οφείλεται κατά ένα μέρος και στη δοκιμαστική λειτουργία της πολύ μεγάλης μονάδας της ΔΕΗ Μεγαλόπολη V. Στο σύνολο του 2015 η παραγωγή από φυσικό αέριο έκλεισε σε λογικά επίπεδα, στο 14,13%, η υδροηλεκτρική στο 10,48%, οι ΑΠΕ σε Υποσταθμούς Συστήματος, έκλεισαν στο 10%, η παραγωγή..

Σοβαρά εμπόδια στη λύση Σκουρλέτη για ΑΔΜΗΕ


Μετά από μια μάλλον δύσκολη και γεμάτη απρόοπτα διαδικασία, η
επιλογή των συμβούλων για τον ΑΔΜΗΕ σηματοδοτεί την έναρξη του πρώτου σταδίου της "κρατικοποίησης" της θυγατρικής της ΔΕΗ, που διαχειρίζεται το δίκτυο μεταφοράς. Ο ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με το πλάνο της κυβέρνησης, αναμένεται να περάσει στον έλεγχο του Δημοσίου, με στόχο να πουληθεί στη συνέχεια το 49% σε ιδιώτη επενδυτή και να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. 
Τελικά οι εταιρείες που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο μάλλον παρακινδυνευμένο εγχείρημα είναι η Lazard και ο ΣΟΛ. Σημειώνεται ότι η Lazard ήταν σύμβουλος του καναδικού fund PSP, το οποίο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του..

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

 (Ι. ΚΟΠΑΝΑΚΗΣ*, Δ. ΚΡΟΜΠΑ** * Ο κ. Ι.
Κοπανάκης είναι γενικός διευθυντής Παραγωγής – ΔΕΗ Α.Ε. ** Η κ. Δ. Κρομπά είναι διευθύντρια Κλάδου Στρατηγικού Σχεδιασμού Διεύθυνσης Στρατηγικής – ΔΕΗ Α.Ε)

Μ​​έσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ΔΕΗ ολοκληρώνει την πρώτη φάση του εκσυγχρονισμού του δυναμικού ηλεκτροπαραγωγής της στο διασυνδεδεμένο σύστημα (ηπειρωτική χώρα και συνδεδεμένα νησιά), με την ολοκλήρωση της κατασκευής νέων, σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, κυρίως φυσικού αερίου, σε αντικατάσταση παλαιών μονάδων οι οποίες έχουν ήδη
αποσυρθεί. Σε δεύτερη φάση, κατασκευάζεται η νέα υπερσύγχρονη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα V και αναβαθμίζονται περιβαλλοντικά κάποιες από τις υφιστάμενες λιγνιτικές μονάδες ώστε να συμμορφώνονται πλήρως με τους αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους των ευρωπαϊκώνοδηγιών.
Την ίδια στιγμή σημαντικές αλλαγές λαμβάνουν χώρα στην ενεργειακή αγορά, που επηρεάζουν όλους όσοι συμμετέχουν, και απαιτούν επαναπροσδιορισμό στόχων και στρατηγικής. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
(α) Τη σημαντική διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής, σε συνδυασμό με τη στασιμότητα της ζήτησης ηλεκτρικής..

KKE: Ερώτηση για το κλειστό Ορυχείο της Αχλάδας και τα προβλήματα των εργαζομένων

Αποτέλεσμα εικόνας για κκε

Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εργασίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής για το κλειστό ορυχείο της Αχλάδας στη Φλώρινα και τα προβλήματα των εργαζομένων. Αναλυτικά, το κείμενο:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Κλειστό το Ορυχείο Αχλάδας στην ΠΕ Φλώρινας και προβλήματα των εργαζομένων του.
Συνεχίζεται αμείωτη η εκμετάλλευση των πρώην εργαζομένων στο Ορυχείο Αχλάδας της ΠΕ Φλώρινας από
την εταιρεία που το εκμεταλλεύεται, στη διαμάχη της με τη ΔΕΗ ΑΕ.
Η κοινοπραξία εταιρειών ΤΕΡΝΑ - ΑΚΤΩΡ, που διαχειρίζεται..

ΕΔΟΠ/ΔΕΗ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
 Η Επιτροπή Αιμοδοσίας της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ στα πλαίσια του
προγράμματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα πραγματοποιήσει διήμερο αιμοληψίας :

στο κτίριο της     Αριστείδου 5-7, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου   &
στο κτίριο                    ΔΕΔΔΗΕ, Περραιβού 20 & Καλλιρόης 5,την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου
από ώρα 9.00 π.μ μέχρι 13.00 μ.μ.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε σ΄αυτή τη προσπάθεια αναδεικνύοντας τα ανθρώπινα αισθήματά σας, συμβάλλοντας έτσι με τη προσφορά σας στην κάλυψη του πλέον πολύτιμου αγαθού που είναι το  ΑΙΜΑ.
ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ  10  ΛΕΠΤΑ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΔΩΣΕΤΕ  ΖΩΗ

 Η Επιτροπή Αιμοδοσίας της  ΕΔΟΠ/ΔΕΗ

Πόρισμα της Ακαδημίας Αθηνών για το πως ο ενεργειακός σχεδιασμός θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη


 
 
Η ενέργεια αποτελεί θεμελιακή συνιστώσα του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Ελλάδος, με τις ενεργειακές και αναπτυξιακές προκλήσεις να απαιτούν ολιστικές προσεγγίσεις και καλόπιστο διάλογο, σημειώνει η Ακαδημία Αθηνών σε πόρισμά της.
Αναφορικά με τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τις ενεργειακές ανάγκες, αλλά και τις ενεργειακές ανάγκες ως μοχλός ανάπτυξης, η Ακαδημία τονίζει την αναγκαιότητα ενός
μακροχρόνιου εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού που να προσδιορίζει ρεαλιστικά και αντικειμενικά τις απαιτούμενες ενεργειακές ανάγκες και δυνατότητες της χώρας για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της.
Σύμφωνα με την Ακαδημία Αθηνών, η πραγματοποίηση σημαντικών παραγωγικών επενδύσεων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου η Ελλάδα, μετά από την παρατεταμένη και βαθιά οικονομική ύφεση, να εισέλθει σε περίοδο οικονομικής ανάπτυξης και μάλιστα με υψηλούς ρυθμούς. Η Ελλάδα έχει το ανθρώπινο δυναμικό και την τεχνογνωσία να αξιοποιήσει τους ενεργειακούς της..

Συνάντηση Σπάρτακου με το Νότη Μαριά για το ασφαλιστικό

Ενδελεχή ενημέρωση επί των τελευταίων εξελίξεων στα θέματα της ΔΕΗ, για το ζήτημα του Ασφαλιστικού, για τις νέες μειώσεις μισθών, για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και τα εργατικά ατυχήματα, για το θέμα του ΑΔΜΗΕ, για τα ΝΟΜΕ, την Αλουμίνιον αλλά και για το θέμα των λιγνιτών της Δράμας είχε την ευκαιρία να κάνει στον Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, το Σω.Π του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στο Συγκρότημα του Νέστου, όπως ανακοινώθηκε.
Πιο αναλυτικά, ο Σπάρτακος σημειώνει τα εξής:
Στο πλαίσιο περιοδείας του Ευρωβουλευτή στη Δράμα και κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ομιλίας του (για Αγροτικά ζητήματα, Ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια) , ο κ. Μαριάς, κάλεσε ..

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ/ΔΕΗ: Αιμοδοσία στο Περιστέρι

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η         
          Σας προσκαλούμε την ΤΕΤΑΡΤΗ   27   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 στη ΠΕΡΙΟΧΗ   ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ   από ώρα 08.30 – 13.00 π.μ. να αφιερώσετε δέκα λεπτά από το χρόνο σας, στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ που πραγματοποιούμε και να στρατευθείτε μαζί μας σε έναν αγώνα πολύ δύσκολο μεν, αλλά συνάμα και πολύ όμορφο που είναι ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ.
 ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΥΤΕ   ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ
ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ
 ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ      

                                                   ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ
 
ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΙΜΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑ

 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΤAΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Κ.ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

perifereiako

Ανακοίνωση του Περιφερειακού Συνδικάτου χειριστών μηχανημάτων έργου Λ.Κ.Δ.Μ. – Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, με την ειδική ανακοίνωση την ημέρα της αρχής των απεργιακών μέτρων Σωματείων της περιοχής, αναλύσαμε τα αίτια της μη συμμετοχής του Συνδικάτου μας. Με έκπληξή μας είδαμε πλαστογραφημένη ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας από ηγεμόνες. Προβοκάτορες και Παρακοιμώμενους της κάθε εξουσίας Συνδικαλιστές (βλέπε ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ) με σκοπό να μειώσουν όσους δε συμμετείχαν. 
1. Οι αγώνες δε κερδίζονται με τρικ και προβοκάτσιες αλλά..

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Επιτέλους, αιολικά ΧΩΡΙΣ επιδότηση. Στην Ισπανία, που έπαθαν κι έμαθαν

Σε μια απ' τις πρώτες αναρτήσεις του ιστολόγιου στις 2/1/2014 είχαμε δει "τα μαθήματα απ' την Ισπανία, που δυστυχώς δεν τα έμαθε κανείς" και το σκάσιμο της "φούσκας" των Φ/Β, που είχε ήδη συμβεί πριν μας προκύψει εδώ το 2009 ο ΓΑΠ με την απάτη της "πράσινης ανάπτυξης". 

Η Ισπανία ωστόσο δεν περιορίστηκε στα Φ/Β και στα ηλιοθερμικά, έβαλε και πολλά αιολικά και το ίδιο έκανε και η διπλανή της Πορτογαλία, χωρίς να σκεφτούν και πολύ πως βρίσκονται στην άκρη της Ευρώπης και το αιολικό ρεύμα δεν..

Αδαμίδης: Πάνω από 100.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω χρεών

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, συμπληρώνοντας ότι περίπου δύο εκατομμύρια καταναλωτές αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ηλεκτροδότηση, βαραίνοντας την επιχείρηση λόγω των οφειλών τους, που φτάνουν τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα το εννεάμηνο που έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οφειλέτες χρωστούσαν λογαριασμούς άνω των 1000 ευρώ.
Ο κ. Αδαμίδης συμπλήρωσε ότι περίπου δύο εκατομμύρια..

Επενδύσεις 217 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν σε υποδομές αερίου και ηλεκτρισμού


 
Το ποσό των 217 εκατ. ευρώ σε βασικά διευρωπαϊκά έργα ενεργειακών υποδομών, κυρίως στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, θα επενδύσει η Κομισιόν.
Συνολικά, 15 projects επιλέχθηκαν, μετά από την υποβολή προτάσεων που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF).
Να αναφερθεί ότι από τις 15 προτάσεις που επελέγησαν για χρηματοδότηση, οι 9 αφορούν έργα στον τομέα του φυσικού
αερίου (οικονομική βοήθεια ύψους 207 εκατ. ευρώ), οι 6 έργα αφορούν τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας (10 εκατ. ευρώ), οι 13 αφορούν περιβαλλοντικές μελέτες (29 εκατ. ευρώ) και οι..

Αρχειοθήκη ιστολογίου