Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Αντιδρά ο Δ. Μαλεβιζίου στο σχέδιο του ΑΔΜΗΕ που προβλέπει στη Δαμάστα τον σταθμό μετατροπής

Mε αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ για την προκήρυξη του έργου της “μεγάλης” διασύνδεσης Κρήτης (Κορακιά) - Αττικής, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αντί να χαρούμε, όπως ελπίζαμε, στο Μαλεβίζι, για την προκήρυξη του έργου της “μεγάλης” διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής, ο ΑΔΜΗΕ μας επιφύλαξε δυστυχώς σήμερα μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη, τουλάχιστον ως προς τη δημιουργία του Σταθμού Μετατροπής, για τον οποίο τόσο αγώνα έχουμε κάνει, τόσο εμείς ως Δημοτική Αρχή, όσο και οι φορείς και οι κάτοικοι της Δαμάστας.
Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ Αριάδνη interconnection, αναφέρονται επί λέξει τα εξής:
Σταθμοί μετατροπής ΕΡ/ΣΡ

Σταθμός μετατροπής Αττικής: Κατασκευή ενός νέου σταθμού μετατροπής ΕΡ/ΣΡ συνολικής ονομαστικής ισχύος 1000 MW (2 x 500 MW), τάσης έως 500 kV, με συμμετρική διπολική λειτουργία, πλησίον του ΚΥΤ Κουμουνδούρου.
Σταθμός μετατροπής Κρήτης: Κατασκευή ενός νέου Σταθμού Μετατροπής ΕΡ/ΣΡ συνολικής ονομαστικής ισχύος 1000 MW (2 x 500 MW), με συμμετρική διπολική λειτουργία, πλησίον του χωριού Δαμάστα του νομού Ηρακλείου Κρήτης”.
Διαπιστώνουμε με λύπη, ότι η Αριάδνη interconnection και ο ΑΔΜΗΕ δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τις πάγιες, διακηρυγμένες θέσεις του Δήμου Μαλεβιζίου, με τις οποίες είχε παλαιότερα συμφωνήσει απόλυτα η Euroasia Interconector, ότι δηλαδή ο Σταθμός Μετατροπής δεν θα έχει καμία σχέση με τη Δαμάστα, αλλά θα κατασκευασθεί σε συγκεκριμένη περιοχή της Κορακιάς, η οποία μάλιστα περιοχή χαρτογραφήθηκε. Αγνοούμε τους λόγους για τους οποίους η Αριάδνη interconnection και ο ΑΔΜΗΕ επιμένουν στη Δαμάστα. Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι αυτοί, εμείς από το Δήμο Μαλεβιζίου τους προειδοποιούμε ξανά: Να μην τολμήσουν να πλησιάσουν τη Δαμάστα, γιατί θα βρουν απέναντί τους ένα ολόκληρο Μαλεβίζι!».


 https://energypress.gr/news/antidra-o-d-malevizioy-sto-shedio-toy-admie-poy-provlepei-sti-damasta-ton-stathmo-metatropis

Αρχειοθήκη ιστολογίου