Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Χατζηδάκης: Θέλουμε μετασχηματισμό της ΔΕΗ ώστε να μην λέμε «δώστε λεφτά» στους πολίτες

xatzidakis-n1

Η ΛΑΡΚΟ  παραβιάζει το δίκαιο του περιβάλλοντος και δεν σέβεται τους ίδιους τους εργαζομένους της είπε ο Κωστής Χατζηδάκης

Την άποψη ότι καλύτερα να συζητάς με ένα γείτονα σου όσο ανάποδος και αν είναι παρά να μην μιλάς καθόλου εξέφρασε o υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Χατζηδάκης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη για τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας.
Σχολιάζοντας την κατάσταση στη ΔΕΗ ο υπουργός δήλωσε πως« ο στόχος είναι να υπάρξει ένας συνολικός μετασχηματισμός της ΔΕΗ που θα την καταστήσει κερδοφόρα και θα επιτρέψει στις όποιες κυβερνήσεις τις ελληνικές να μην πηγαίνουν κάθε τρεις και λίγο στους έλληνες πολίτες και να χτυπάνε την πόρτα δώστε λεφτά για τη ΔΕΗ»

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος κατανοεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν βιώσει την απαξίωση της επιχείρησης όλα αυτά τα χρόνια και θεωρεί ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ακούν ακραίες λαϊκίστικες προσεγγίσεις και τόνισε πως ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι σκοπός είναι να σωθεί η επιχείρηση και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εργαζόμενοι χωρίς επιχείρηση.
Η ΛΑΡΚΟ μπαίνει μέσα πολύ άσχημα
Ερωτηθείς για τη ΛΑΡΚΟ, ο κ. Χατζηδάκης τη χαρακτήρισε ως μία εταιρεία που παραβιάζει το δίκαιο του περιβάλλοντος, δεν σέβεται τους ίδιους τους εργαζομένους της, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί δύο θανατηφόρα ατυχήματα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΗ εφόσον χρωστάει 330 εκατ. τουλάχιστον στη ΔΕΗ.
Τόνισε τέλος, ότι «εμείς δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς σε αυτό και θα ξεκινήσει μία διαδικασία, είμαστε σε συνεννόηση και με το ΤΑΥΠΕΔ, γιατί εκεί έχει ενταχθεί με την ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί. Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση η οποία θα είναι στέρεα νομικά, μία λύση η οποία θα είναι ελκυστική από πλευράς επενδυτικής και που θα έχει και όσο μεγαλύτερη δικαιοσύνη μπορεί να έχει για τους εργαζομένους».
 
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου