Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: Ανοιχτή επιστολή για τα μέτρα προστασίας στο ΔΕΔΔΗΕ

 


ΠΡΟΣ: Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.,

κο Μάνο Αναστάσιο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε με ιδιαίτερη ανησυχία μία αυξητική τάση νοσούντων συναδέλφων μας από Covid-19. Γι’ αυτό το λόγο, θα θέλαμε να σας καλέσουμε για μία ακόμη φορά όπως πράξετε τα δέοντα για την διασφάλιση και την εφαρμογή όλων των μέτρων προφύλαξης και προστασίας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας της Επιχείρησης.    

Επίσης, σας καλούμε να προχωρήσετε σε μία σειρά νέων μέτρων. Αφενός μεν για να αναχαιτισθεί το φαινόμενο αυτό της αύξησης των κρουσμάτων και αφετέρου δε για να προστατευθεί η υγεία των εργαζομένων στην Επιχείρηση, ώστε να μην ζήσουμε άλλες τραγικές στιγμές όπως αυτή που συνέβη πρόσφατα με συνάδελφό μας στον Βόλο. 

Πιο συγκεκριμένα ζητάμε:

ü   Να τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας από όλους.

ü   Να μειωθεί στο ελάχιστο ο συγχρωτισμός στους χώρους εργασίας.

ü   Να ενταθούν οι προληπτικοί μοριακοί έλεγχοι και να γίνονται κάθε 15 μέρες.

ü   Να εφαρμοσθούν ιατρικές εξετάσεις, ώστε να ελέγχεται η ύπαρξη αντισωμάτων Sars-CoV-2 στο αίμα ενός ατόμου.

ü   Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης για τον Covid-19 (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ.) να συνεχίσουν να διατίθενται για την προστασία του προσωπικού.

Τέλος, η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ σας επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στον ΔΕΔΔΗΕ πράττουν καθημερινά και θα συνεχίσουν να πράττουν τα δέοντα για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και την κοινωνία, και το μόνο που ζητούν είναι να εφαρμοσθούν άμεσα και με ευλάβεια όλα τα παραπάνω μέτρα ώστε να περιορισθεί η διασπορά του Covid-19 στους χώρους εργασίας. Καθώς, για όλους εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι αναντικατάστατη.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ - ΚΗΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                               KOYNOYKΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου