Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Σε χαμηλό 20ετίας η κατανάλωση ηλεκτρισμού στην Ευρώπη φέτος

energypress.gr

ΙΕΑ: Σε χαμηλό 20ετίας η κατανάλωση ηλεκτρισμού στην Ευρώπη φέτος - Κομβικός ο ρόλος των ενεργοβόρων βιομηχανιών

Επιβράδυνση αναμένει ο ΙΕΑ για το σύνολο του 2023 στην κατανάλωση ηλεκτρισμού παγκοσμίως, καθώς προβλέπει άνοδο μικρότερη του 2% σε σχέση με 2,3% πέρυσι.

Συγκεκριμένα στην Ε.Ε. η κατανάλωση αναμένεται να υποχωρήσει φέτος στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων είκοσι ετών, μειωμένη κατά 3% μετά την ίση μείωση που καταγράφηκε το 2022.

Ο οργανισμός παρατηρεί ότι οι ενεργοβόρες βιομηχανίες της Ευρώπης δεν έχουν επανέλθει ακόμα από τον τριγμό της ενεργειακής κρίσης, καθώς στο α' εξάμηνο του 2023 περιόρισαν την κατανάλωσή τους κατά 6% σε ετήσια βάση, παρά την πτώση στις τιμές.

Στο κομμάτι της ηλεκτροπαραγωγής, η επιτάχυνση των ΑΠΕ δείχνει ότι θα μπορέσουν πιθανώς να ξεπεράσουν το μερίδιο του άνθρακα από το 2024. Οι ΑΠΕ αναμένεται να καλύψουν όλη την πρόσθετη ζήτηση για το 2023 και 2024 διεθνώς.

Τέλος, σε ότι αφορά τις εκπομπές CO2 οι μειώσεις που παρατηρήθηκαν σε περιοχές όπως η Ευρώπη αντισταθμίζονται με το παραπάνω από τις αυξήσεις στην Κίνα και την Ινδία. 

Αρχειοθήκη ιστολογίου