Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ - Προς υπογραφή η νέα ΕΣΣΕ

 



Με αναλυτική ενημέρωση για όσα αφορούν στη νέα ΕΣΣΕ που αναμένεται να υπογραφεί το επόμενο χρονικό διάστημα, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της διαδικασίας διαβούλευσης των συνδικάτων με τη ΔΕΗ, που βρισκόταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες.

Εξαρχής στόχος ήταν να υπάρξει ένα κείμενο (προσχέδιο) με θετικό πρόσημο, που θα διασφαλίζει δικαιώματα των εργαζομένων, βάζοντας παράλληλα τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Στην καλύτερη δυνατή ενημέρωση του Δ.Σ. συνέβαλε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ Αντώνης Καρράς, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση και  μετέφερε το σκηνικό της διαβούλευσης και βασικά σημεία του νέου κειμένου της σύμβασης.

Με την ευκαιρία της συνεδρίασης, δόθηκε η δυνατότητα ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν, αλλά και την προσπάθεια που κάνει το σωματείο, ώστε να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και να μην απορροφήσουν τους αρνητικούς κραδασμούς των δυσμενών συνεπειών της απολιγνιτοποίησης.

Το ζήτημα του κλεισίματος των μονάδων αποτελεί «κόκκινο πανί» για το συνδικάτο, που το επόμενο χρονικό διάστημα θα εντείνει κάθε προσπάθεια, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν θα ανεχθεί «παιχνίδια» σε βάρος εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου