Σάββατο 16 Απριλίου 2016

«Μάστιγα» και για τη Ρόδο η συστηματική ρευματοκλοπή


Ανάμεσα στις περιοχές της χώρας με τα μεγαλύτερα ποσοστά
ρευματοκλοπής συγκαταλέγεται η Ρόδος, όπου το φαινόμενο παρουσιάζει έξαρση τα τελευταία χρόνια, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιτελείς της ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», προ ημερών βρέθηκε στη Ρόδο κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ από την Αθήνα που παρέμεινε περίπου για μία εβδομάδα προκειμένου να διαπιστώσει την έκταση του φαινομένου και να αναζητήσει τρόπους αντιμετώπισής του σε συνεργασία με τα στελέχη της επιχείρησης στην περιοχή μας.
Οι πληροφορίες της «δημοκρατικής» αναφέρουν ότι ουσιαστικά το κλιμάκιο από την Αθήνα, ήρθε στη Ρόδο προκειμένου να επιβλέψει ..τα επιτελικά στελέχη του υποκαταστήματος της ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή μας ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της ρευματοκλοπής, το οποίο έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις όπως προκύπτει από τους ελέγχους που έγιναν.
Μάλιστα, στους παραβάτες συγκαταλέγονται εκτός από ιδιώτες και επιχειρήσεις οι οποίες δημιουργούν και την μεγαλύτερη ζημιά όχι μόνο λόγω της μεγαλύτερης κατανάλωσης, αλλά επειδή εκεί εστιάζεται, κυρίως, το πρόβλημα της ρευματοκλοπής.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το φαινόμενο της ρευματοκλοπής επεκτείνεται σε όλο το νησί της Ρόδου και όχι μόνο στην πόλη, γεγονός που προβλημάτισε ιδιαίτερα το κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ το οποίο αναχώρησε για την Αθήνα, ωστόσο αν δεν σημειωθούν απτά αποτελέσματα αντιμετώπισής του, τότε πολύ σύντομα να επιστρέψει στο νησί μας. Πάντως, ζητήθηκε από τα επιτελικά στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ στη Ρόδο, να εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να εντοπιστούν οι παραβάτες και να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις, προκειμένου να σταματήσει η οικονομική «αιμορραγία» της επιχείρησης, που κάθε χρόνο εκτιμάται ότι χάνει εκατομμύρια ευρώ συνολικά, από τις ρευματοκλοπές.
Μάλιστα, όπως δηλώθηκε προς την «δημοκρατική» τα περιστατικά παράνομης επανασύνδεσης της ηλεκτροδότησης, που διεκόπη λόγω συσσωρευμένων οφειλών, είναι λιγότερα σε σχέση με αυτά της συστηματικής ρευματοκλοπής που συνήθως αφορά «πειραγμένους» μετρητές, που καταγράφουν την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με αυτήν που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Η πρακτική είναι γνωστή: Συνήθως με τη βοήθεια ειδικών που γνωρίζουν «τη δουλειά» προχωρούν σε παρεμβάσεις με διάφορους τρόπους στο ρολόι του ΔΕΔΔΗΕ, με στόχο είτε να το παρακάμψουν είτε να καταγράφει μικρότερες καταναλώσεις από τις πραγματικές. Έτσι, μπορεί αρχικά να εξασφαλίζουν μειωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ωστόσο κινδυνεύουν με συλλήψεις και βαριά πρόστιμα μιας και η ρευματοκλοπή είναι ποινικό αδίκημα.


(Δημοκρατική)