Γιατί πρέπει να γίνει ιδιωτικό μονοπώλιο ;
Η ΔΕΗ κατ΄εντολή της κυβέρνησης συνεχίζει την αδιέξοδη (για τα συμφέροντα του Δημοσίου) πολιτική της ιδιωτικοποίησης του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Η συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ με την «πρόκριση» των εννέα επίδοξων επενδυτών δείχνει εμμονή και επιμονή σε μια καταστροφική πορεία πώλησης – απώλειας όχι μόνον κρίσιμων υποδομών για τη χώρα αλλά και εγγυημένων εσόδων για το Δημόσιο.
Οι εργαζόμενοι έχουν ξεκάθαρη θέση και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την έχει διατυπώσει έγκαιρα και με σαφήνεια:
Είμαστε αντίθετοι στη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και αυτό γιατί υποστηρίζουμε ότι τα δίκτυα Διανομής και Μεταφοράς, που αποτελούν μονοπωλιακή δραστηριότητα και έχουν διασφαλισμένη κερδοφορία , πρέπει να παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο.
Το κυβερνητικό επιχείρημα της εξεύρεσης κεφαλαίων είναι έωλο όταν είναι γνωστό σε όλους πως ο Διαχειριστής Διανομής έχει τις δυνατότητες να υποστηρίξει το επενδυτικό του πρόγραμμα.
Αλήθεια, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ένα μονοπώλιο , με διασφαλισμένη κερδοφορία, θα έχει αδυναμία χρηματοδότησης;
Το ενδιαφέρον που έδειξαν μεγάλα επενδυτικά funds δείχνει πόσο «βέβαιη» και «σίγουρη» θεωρούν την επένδυση στο ΔΕΔΔΗΕ.
Οι ξένοι επενδυτές κάνουν ότι έκαναν πάντα: Αναζητούν κέρδη!
Γιατί όμως ο Όμιλος ΔΕΗ , ένας βιομηχανικός όμιλος στρατηγικού χαρακτήρα πρέπει να μπει σε μια διαδικασία τεμαχισμού και πώλησης (που θα ζημιώσει το Δημόσιο) όταν αυτό δεν επιβάλλεται από καμιά Οδηγία ή άλλη υποχρέωση της χώρας μας ;
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ