Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE /  EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
✅Απορρόφηση 300 € ανά έτος και 10% στα έξοδα νοσηλείας για όλα τα μέλη στο Ομαδικό Υγείας 🩺 ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ 📌με Συμβεβλημένο Δίκτυο 🆙Οδοντιάτρων 🆙Οπτικών 🆙Ψυχολόγων 🆙Φυσικοθεραπευτών.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Νέο ραντεβού την Τρίτη για ΑΔΜΗΕ. Που βρίσκονται οι συζητήσεις και τι έχει «κλειδώσει»


Παρουσιάστηκε χθες κατά τη συνάντηση που είχαν οι σύμβουλοι
για τον ΑΔΜΗΕ με τους εκπροσώπους των δανειστών η περίφημη έκθεση καταλληλότητας εναλλακτικού σχεδίου. Στη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης, όπως συνέβη και στις τηλεδιασκέψεις, το κλίμα ήταν θετικό και οι ερωτήσεις που υπεβλήθησαν από την πλευρά των θεσμών ήταν ουσιαστικές, μεταφέροντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης αλλά και επιθυμίας το μοντέλο που θα υιοθετηθεί να είναι πραγματικά λειτουργικό ώστε να επιτύχει η απόσχιση των δικτύων από τη ΔΕΗ. Το επόμενο ραντεβού, που δεν αποκλείεται να είναι και το τελικό που θα «κλειδώσει» τη συμφωνία των..
θεσμών για το σχέδιο του ΑΔΜΗΕ αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η πρόταση των συμβούλων περιλαμβάνει το βασικό σημείο που έχει θέσει η κυβέρνηση στη συμφωνία του Δεκεμβρίου και αυτό φαίνεται να έχει κλειδώσει, δηλαδή να παραμείνει το 51% του ΑΔΜΗΕ υπό τον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου.
Ταυτόχρονα όμως συζητιούνται και έχουν ενσωματωθεί ορισμένες διαφοροποιήσεις και βελτιώσεις που αφορούν σε άλλες παραμέτρους της πρότασης  με δύο βασικές στοχεύσεις.
Η πρώτη αφορά στη διασφάλισης της οικονομικής βιωσιμότητας της ΔΕΗ και της έγκαιρης και πλήρους αποζημίωσης της εταιρείας. Σε αυτό το θέμα φαίνεται ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοντέλο που έχει προταθεί από τους συμβούλους και το οποίο αντιμετωπίζεται θετικά από την πλευρά των θεσμών και όχι μόνο.
Άλλωστε το ζήτημα της αποζημίωσης της ΔΕΗ συνδέεται άμεσα και με την προστασία των μετόχων μειοψηφίας αλλά και την προστασία των πιστωτών της εταιρείας, η οποία θυμίζουμε έχει σχετικά πρόσφατα συνάψει δύο μεγάλα ομολογιακά δάνεια με διεθνείς θεσμικούς, που διέπονται από συγκεκριμένο δίκαιο (μπορεί να καταστούν άμεσα απαιτητά εφόσον υπάρξει ουσιώδης αλλαγή του ιδιοκτησιακού στάτους και των παγίων της επιχείρησης).
Ένας ακόμη νομικός σκόπελος που εξετάζεται αφορά στη διαδικασία πώλησης του ΑΔΜΗΕ και στο σχήμα που θα πραγματοποιήσει την πώληση, ούτως ώστε να μην εγερθούν ζητήματα που να αφορούν στην εταιρική διακυβέρνηση.
Από ελληνικής πλευράς υπάρχει η πίστη ότι η δουλειά που έχει γίνει μέχρι στιγμής από τους συμβούλους Lazard, ΣΟΛ, Norton Rose είναι άρτια και έχει βοηθήσει ώστε να καλλιεργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης από τους θεσμούς που θα βοηθήσει στο να δοθούν λύσεις στα όποια πιθανά «αγκάθια» της ελληνικής πρότασης. Και βέβαια η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει διασφαλίσει το μείζον που δεν είναι άλλο από τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ με τον κατά 51% έλεγχο της εταιρείας των δικτύων από το κράτος.
Έχει ήδη γίνει γνωστό εξάλλου ότι στις διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αρχική πρόταση περιλαμβάνεται και η αύξηση του ποσοστού που θα διατεθεί προς τον στρατηγικό επενδυτή, που ανάλογα με το ενδιαφέρον μπορεί να αυξηθεί από το 20 στο 30%.
Παράλληλα, εξετάζεται να δοθεί μετοχικό μερίδιο και σε άλλους θεσμικούς επενδυτές, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό μέχρι το 49% θα δοθεί σε ιδιώτες μετόχους μέσω του χρηματιστηρίου.
Τέλος, διοικητικά το μοντέλο θα μοιάζει περισσότερο με το στάτους "συγκατοίκησης" Δημοσίου και ιδιώτη επενδυτή στα ΕΛΠΕ. Δηλαδή η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. και ο πρόεδρος θα προέρχεται από το Δημόσιο ενώ ο διευθύνων σύμβουλος από τον στρατηγικό επενδυτή. Δεν παραχωρείται επομένως μόνο μια μειοψηφική θέση, αλλά και δικαιώματα στο μάνατζμεντ που θα γίνεται από κοινού με το Δημόσιο, με ξεκάθαρα όρια και προϋποθέσεις.

www.energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου