Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE /  EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
✅Απορρόφηση 300 € ανά έτος και 10% στα έξοδα νοσηλείας για όλα τα μέλη στο Ομαδικό Υγείας 🩺 ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ 📌με Συμβεβλημένο Δίκτυο 🆙Οδοντιάτρων 🆙Οπτικών 🆙Ψυχολόγων 🆙Φυσικοθεραπευτών.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Χατζηδάκης: Σχεδιάζουμε μηχανισμό εγγυοδοσίας προκειμένου η ΔΕΗ και οι άλλες εταιρείες να μπορέσουν να αντέξουν τις όποιες παροχές

«Τα δύσκολα στην κρίση του κορωνοϊού είναι μπροστά, φαίνεται ότι ο Απρίλιος θα είναι δύσκολος μήνας. Μιλάμε για πόλεμο χωρίς σφαίρες. Πρέπει να έχουμε συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης και να τη χειριστούμε ανάλογα», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 και στον δημοσιογράφο, κ. Παύλο Τσίμα. Ο ίδιος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο και έδωσε διαβεβαιώσεις για την αντοχή των δικτύων ηλεκτρισμού και την επάρκεια σε ρεύμα, καύσιμα και φυσικό αέριο.
Αναφερόμενος στη στήριξη των καταναλωτών τόνισε ότι «εάν γίνει αναστολή πληρωμών στη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους ρεύματος, οι εταιρείες θα καταρρεύσουν» και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για εξεύρεση ισορροπημένης λύσης.
Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης:
Για την κρίση του κορων​οϊού

«Μέχρι στιγμής, με δεδομένο ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι εκτιμάτο στην αρχή παγκοσμίως, η κυβέρνηση το χειρίζεται αποτελεσματικά -σίγουρα πολύ πιο αποτελεσματικά από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε ούτε λεπτό διότι τα δύσκολα είναι μπροστά. Φαίνεται ότι ολόκληρος ο Απρίλιος θα είναι δύσκολος μήνας. Μόλις χθες τα στοιχεία έδειξαν ότι έχει εξαπλωθεί κι άλλο σε 193 χώρες στον πλανήτη. Καταλαβαίνετε ότι ο κορωνοϊός έχει πάει παντού.
Απαιτείται συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο και απαιτείται να κινητοποιηθούν οι κυβερνήσεις και στις πέντε ηπείρους. Αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο είναι. Σίγουρα εδώ, εμείς στην Ευρώπη, πρέπει να συντονιστούμε καλύτερα, να συνεργαστούμε στενότερα και να κάνουμε ό,τι περισσότερο γίνεται, πρωτίστως στο υγειονομικό επίπεδο και μετά να χειριστούμε τις συνέπειες στο οικονομικό επίπεδο για να περιορίσουμε τα τραύματα.
Από τότε που ήμουν νέος ευρωβουλευτής, θυμάμαι ότι συζητούσαμε ότι η οικονομική παγκοσμιοποίηση από τη μια πλευρά και η εξέλιξη των τεχνολογιών από την άλλη είναι τέτοια, που κάνει τον κόσμο μια γειτονιά, επιβάλλει μηχανισμούς όχι μόνο συντονισμού, αλλά και μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης. Το ζήτημα είναι ότι προχώρησε η παγκοσμιοποίηση, η τεχνολογία, η κλιματική αλλαγή, προχώρησαν όλα τα φαινόμενα που συνδέονται με τη νέα εποχή την οποία ζούμε, αλλά δεν έχουν προχωρήσει οι αντίστοιχοι μηχανισμοί.  Έτσι, όπως τρέχαμε και με το ευρώ, τρέχουμε και τώρα πυροσβεστικά από πίσω -εδώ σε ένα πολύ πιο δραματικό θέμα γιατί αφορά τις ανθρώπινες ζωές- για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα αυτά».
Για τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας της κυβέρνησης
«Υπάρχουν ακόμα πια αυστηρά μέτρα, ο λόγος που δεν λαμβάνονται έχει να κάνει και με τις δημόσιες και ατομικές ελευθερίες, αλλά έχει να κάνει και με την οικονομική δραστηριότητα. Όσο αυστηρός είσαι με τα θέματα της υγείας, τόσο περισσότερο επιβαρύνεις την οικονομία. Έχουμε επιλέξει συνειδητά να ρίξουμε το βάρος στην υγεία, διότι αν ξεχάσουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής και μιλάμε μόνο οικονομίστικα τότε θα οδηγηθούμε εκεί που οδηγήθηκε και η Μεγάλη Βρετανία. Αν χρειαστεί λοιπόν να λάβουμε και αυστηρότερα μέτρα, θα τα λάβουμε.
Όσο και να ακούγεται παράταιρο, η κρίση δίνει και μερικές ευκαιρίες εκσυγχρονισμού, αλλαγής της συμπεριφοράς μας. Η τηλεργασία για παράδειγμα σίγουρα μας βοηθά να εκσυγχρονισθούμε στη δημόσια διοίκηση, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας και με αυτόν τον τρόπο, να εργαζόμαστε με τρόπο πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Αλλά αυτό δεν μας παρηγορεί βέβαια».
Για την αντοχή των δικτύων
«Στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, όπως και στα δίκτυα φυσικού αερίου μπορώ να είμαι κατηγορηματικός. Έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό ένα συντονισμό μεταξύ του Υπουργείου και των αρμόδιων φορέων, δηλαδή ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ, διυλιστήρια αλλά και των εταιρειών μεταξύ τους. Υπάρχει συνεχής και καθημερινή ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών. Να είναι σίγουροι όλοι ότι θα έχουμε συνεχή και αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων, το οποίο είναι βασικό για να μείνει η δημόσια υγεία και η χώρα όρθια».
Για τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών όσον αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος 
«Γι’ αυτό κανείς εκεί πρέπει να βρει τη σωστή ισορροπία. Ρωτάνε διάφοροι  «γιατί δεν αναστέλλετε τα πάντα; Υπάρχει κρίση, δεν πληρώνει κανείς λογαριασμούς κ.λπ.». Θα το ήθελα, θα υπήρχαν «ωσαννά» αμέσως για μένα. Φανταστείτε όμως αυτή την ώρα να πούμε ότι για τη ΔΕΗ και τις άλλες ηλεκτρικές εταιρείες ότι κάνουμε αναστολή των πληρωμών; Θα καταρρεύσουν. Διότι η ΔΕΗ, βεβαίως δεν είναι στην κατάσταση που ήταν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν είναι μια ανθούσα επιχείρηση. Επομένως, αν κανείς υπερβάλλει, κινδυνεύει να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Και γι αυτό πάμε όσο επιτρέπουν οι δυνατότητες των εταιρειών. Εμείς τις ενθαρρύνουμε να προχωρήσουν. Αυτή την ώρα εργαζόμαστε με το Υπουργείο Οικονομικών, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την EBRD κ.λπ. για να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό εγγυοδοσίας προκειμένου η ΔΕΗ και οι άλλες εταιρείες να μπορέσουν να αντέξουν τις παροχές που ανακοίνωσε ήδη η ΔΕΗ, η Elpedison -θα ακολουθήσουν κι άλλοι τις επόμενες μέρες- προς τους καταναλωτές μέσα στο όρια του επιτρεπτού.
Η ΔΕΗ και οι άλλοι συγκεντρώνουν τα δημοτικά τέλη. Το 50% των δημοτικών τελών, των χρημάτων που μπαίνουν στις τσέπες των δήμων, προέρχονται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εάν δεν πληρώνει ο κόσμος -και ξεκίνησε ήδη ένα κομμάτι κόσμου να μην πληρώνει λόγω της κρίσης-  η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να καταβάλει τα χρήματα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μαζεύουν τα σκουπίδια. Δεν είναι απλό πράγμα. Ένας από τους λόγους για τον οποίο κάνουμε αυτό το μηχανισμό εγγυοδοσίας είναι για να έχουν οι ΔΕΗ και οι άλλοι ένα «τράτο» να μπορούν να καταβάλουν αυτά τα χρήματα και να μην την «πατήσουμε» και από πλευράς συλλογής απορριμμάτων. Πρόκειται για σύνθετη και δύσκολη άσκηση».

Αρχειοθήκη ιστολογίου