Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE /  EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
✅Απορρόφηση 300 € ανά έτος και 10% στα έξοδα νοσηλείας για όλα τα μέλη στο Ομαδικό Υγείας 🩺 ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ 📌με Συμβεβλημένο Δίκτυο 🆙Οδοντιάτρων 🆙Οπτικών 🆙Ψυχολόγων 🆙Φυσικοθεραπευτών.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Παρέμβαση Ευ.Μυτιληναίου για αξιολόγηση και μεταρρυθμίσεις – Τι λέει για ΔΕΗ, κόστος ενέργειας

 
Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με επισημάνσεις για τον ρόλο της Ευρώπης και του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, για τη βιομηχανία αλλά και για την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, έδωσε ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος  στο Euractiv.
Ο κ.Μυτιληναίος:
  • Επισήμανε ότι η Κομισιόν πρέπει να διαδραματίσει βασικότερο ρόλο στην ελληνική διάσωση και να συνεχίσει να αποτελεί το μοχλό για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.
  • Τόνισε ότι  το ΔΝΤ έχει εμμονή με τη δημοσιονομική προσαρμογή και αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη.
  • Θεωρεί  μεγάλες τις  καθυστερήσεις της ελληνικής πλευράς  στην πραγματική ενσωμάτωση στην Ε.Ε και.. στο ρυθμιστικό της περιβάλλον, ιδίως στον τομέα της ενέργειας, γεγονός που αντανακλά αρνητικά στην πραγματική οικονομία και στην ανταγωνιστικότητα της εγχώριας παραγωγής, “ιδίως όταν οι υψηλές τιμές στην ενέργεια που επικρατούν στην Ελλάδα, συνοδεύονται και μια πολύ υψηλή, έως εξωπραγματική για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, φορολόγηση του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος’.
  • Εκφράζει την ανησυχία του για την συνεχιζόμενη έξοδο από τη χώρα νέων επιστημόνων, οι οποίοι αδυνατούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα.
  • Παίρνει θέση στα πολιτικά δρώμενα, επισημαίνοντας ότι  «μια κυβέρνηση είτε είναι αριστερή είτε δεξιά, πρέπει να συμβαδίζει με τους ευρωπαϊκούς κανόνες». «Μετά από μια περίοδο αναταραχής στην Ελλάδα το 2015, νομίζω η κυβέρνηση τώρα το αντιλαμβάνεται αυτό πολύ καλά και με πολλούς τρόπους προσπαθεί να φέρουν τα πράγματα εις πέρας στη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι θέμα δεξιάς ή αριστεράς. Αυτή είναι ρεαλιστική πολιτική».
Σημεία της συνέντευξης
Για τη ΔΕΗ: “Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού είναι ο κρατικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας για σχεδόν 60 χρόνια. Και έχει υπάρξει η κύρια πηγή ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας και των νοικοκυριών για 60 χρόνια. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τη ΔΕΗ. Ήταν πάντα μια αποτελεσματική επιχείρηση. Ωστόσο αυτή η αποτελεσματικότητα δυστυχώς έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια. Είναι κρίμα. Ένα μονοπωλιακό καθεστώς σαν αυτό που διαμορφώθηκε με το πέρασμα των χρόνων λειτουργούσε τη δεκαετία του ’50, του ’60 αλλά δεν λειτουργεί πλέον.Δεν είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς της ΕΕ και των κανονισμών της αγοράς. Συνεπώς, αργά αλλά σταθερά, η ΔEH θα μειώσει το μερίδιο αγοράς και οι ιδιώτες προμηθευτές θα αυξήσουν το μερίδιο τους με αποτέλεσμα καλύτερη ισορροπία και ισοζύγιο στην αγορά, γεγονός το οποίος θα βοηθήσει και τις εταιρείες και τα νοικοκυριά. H ΔEH θα δει το μερίδιο αγοράς της να μειώνεται προς όφελος του καταναλωτή φυσικά. Αυτός είναι ο τελικός στόχος”.
Κόστος ηλεκτρικής ενέργειας: Δυστυχώς, η κατάρρευση των τιμών των καυσίμων, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του λιθάνθρακα και ούτω καθεξής, δεν επηρέασε δραματικά τις τιμές του ηλεκτρισμού στην Ελλάδα. Τον τελευταίο μήνα, όμως, οι ιδιώτες προμηθευτές προσέφεραν χαμηλότερες τιμές, αρκετά χαμηλότερες από αυτές της ΔEH. Τους προσεχείς μήνες ο ανταγωνισμός θα αρχίσει σιγά-σιγά να αποφέρει κάποια οφέλη στον καταναλωτή.
Ανταγωνιστικότητα-φορολόγηση της ενέργειας: Στην Ελλάδα η βιομηχανία αντιπροσωπεύει το 9% του ΑΕΠ όταν ο Ευρωπαϊκός στόχος είναι το 20%. Αυτή τη στιγμή ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για φυσικό αέριο που καταναλώνεται από βιομηχανίες στην Ελλάδα είναι σχεδόν 40% της τελικής του τιμής. Η φορολόγηση είναι πιο σημαντική, από το θέμα της τιμής του αερίου και αυτό επειδή το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη φορολογία, παρά στις μεταρρυθμίσεις. «Αλλά αν φορολογείς μια βιομηχανία σαν τη δική μας ή άλλες που ανταγωνίζονται σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον, αν θέσεις φόρο της τάξης του 40% στο αέριο την ώρα που σε άλλες χώρες της ΕΕ ή αλλού είναι 5%, 8% ή 10% ή 12%, πως μπορούν οι ελληνικές επιχειρήσεις να ανταγωνιστούν;»


http://www.bankwars.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου