Καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία θέλει να ενσωματώσει στις πρακτικές της η ΔΕΗ, προκειμένου να προωθήσει τους στρατηγικούς της στόχους, μέσα από στοχευμένες δράσεις κι ενέργειες.
Στα πλαίσια αυτά, η ΔΕΗ διερευνά την τοποθέτησή της σε επενδυτικά προϊόντα, ενώ παράλληλα αξιολογεί επενδυτικές προτάσεις που της έχουν απευθυνθεί και εξετάζει την προοπτική διάφορων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, που συμπεριλαμβάνουν τη σύσταση επιχειρήσεων και τη σύμπραξη με άλλες εταιρείες, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.
Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο αυτών των σχεδιασμών, πέραν όσων σχετικών έχουν κατά καιρούς καταγραφεί στα σχετικά ρεπορτάζ του energypress, προς το παρόν δεν υπάρχουν. Όμως, το γεγονός ότι η επόμενη διετία θα χαρακτηριστεί από τέτοιες κινήσεις, κάποιες εκ των οποίων έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι, ουσιαστικά επιβεβαιώνεται και επισήμως από τη ΔΕΗ.
Κι αυτό γιατί ακριβώς αυτό είναι το περιεχόμενο του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η επιχείρηση για τη σύναψη σύμβασης με αντικείμενο την “παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης των οικονομικών λειτουργιών της ΔΕΗ”.
Μέσω του διαγωνισμού, η ΔΕΗ αναζητά υποστήριξη από εξωτερικούς συνεργάτες σε ό,τι αφορά στοχευμένες δράσεις και ενέργειες που αφορούν την κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών εξειδικευμένης χρηματοοικονομικής υποστήριξης, στα πλαίσια των στρατηγικών της σχεδιασμών.
Συγκεκριμένα, όπως προσδιορίζεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού, οι υπηρεσίες που θα παρέχουν οι συνεργάτες που αναζητά η ΔΕΗ αφορούν τα εξής:
-Διερεύνηση τοποθέτησης σε επενδυτικά προϊόντα και διαχείριση στατιστικών κινδύνων
-Διαχείριση χρηματοοικονομικών κινδύνων και κατάρτιση των σχετικών πολιτικών και μοντέλων ευαισθησίας
-Αξιολόγηση από χρηματοοικονομικής πλευράς επενδυτικών προτάσεων και ευκαιριών
-Μελέτη επιπτώσεων της εφαρμογής και των μεταβολών του ρυθμιστικού πλαισίου της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην χρηματοοικονομική λειτουργία της εταιρείας
-Διερεύνηση, εξέταση, αξιολόγηση και χρήση σύγχρονων μεθόδων ηλεκτρονικών συναλλαγών
-Συμμετοχή στην αξιολόγηση οικονομικών στοιχείων εταιρειών ημεδαπής ή αλλοδαπής στο πλαίσιο επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που εξετάζονται από τη ΔΕΗ σχετικά με τη σύσταση επιχειρήσεων, σύμπραξη με άλλες εταιρείες.
Η ΔΕΗ εκτιμά ότι θα χρειαστούν 24 μήνες για την ολοκλήρωση του έργου, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου, κατά την εκτίμησή της, ανέρχεται σε 296.000 ευρώ.
Η διοίκηση της ΔΕΗ εκτιμά ότι η κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών εξειδικευμένης χρηματοοικονομικής υποστήριξης.