Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE /  EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
✅Απορρόφηση 300 € ανά έτος και 10% στα έξοδα νοσηλείας για όλα τα μέλη στο Ομαδικό Υγείας 🩺 ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ 📌με Συμβεβλημένο Δίκτυο 🆙Οδοντιάτρων 🆙Οπτικών 🆙Ψυχολόγων 🆙Φυσικοθεραπευτών.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

ΔΕΗ: Ντεμαράζ με ενεργοποίηση του buy back και δύο «πράσινες» εξαγορές

 


Από Απόστολος Σκουμπούρηςenergymag.gr

Σε ντεμαράζ αντεπίθεσης, προσπάθειας εξωστρέφειας και φυγής προς τα εμπρός επιδίδεται η διοίκηση της ΔΕΗ τις τελευταίες ημέρες, την ώρα που οι πιέσεις στη μετοχή συνεχίζονται με αμείωτη ένταση καθώς όλο το κλίμα στην αγορά έχει επιδεινωθεί. Πιο αναλυτικά, η εταιρεία μέσα σε ελάχιστες ημέρες «κλείδωσε» δύο σημαντικές εξαγορές που της δίνουν ώθηση στην προσπάθεια αλλαγής του ενεργειακού της μείγματος, ενώ από την Παρασκευή ξεκίνησε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών στο Χ.Α., έχοντας ήδη δαπανήσει κοντά στο 1,6 εκατ. ευρώ σε δύο συνεδριάσεις.


Η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών (buy back) σε μια συγκυρία που υπάρχει «πιστολίδι» ρευστοποιήσεων σ’ όλη την αγορά, δημιουργώντας μάλιστα μεγάλες πτωτικές στρεβλώσεις, και στη μετοχή της ΔΕΗ που έφτασε να αποτιμάται 2 δισ. ευρώ, την ώρα που μόνο η ρευστότητα που διαθέτει από τη μεγάλη ΑΜΚ, την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ και τις εκδόσεις ομολόγων είναι υψηλότερη.


Συνάμα, μετά τη σημαντική εξαγορά του χαρτοφυλακίου αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων της Voltera, χθες ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης Garge.


Πρόκειται για μια από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες startup επιχειρήσεις του χώρου της που ειδικεύεται στην ανάπτυξη πρωτοποριακού λογισμικού για εφαρμογές οι οποίες μεταξύ άλλων δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να πλοηγηθεί μέσα από ένα ψηφιακό χάρτη φτάνοντας στον σταθμό φόρτισης από την καλύτερη και ταχύτερη διαδρομή. Η σχετική τεχνολογία μπορεί να δώσει επίσης μια σειρά από άλλες πληροφορίες όπως την υγεία της μπαταρίας του οχήματος κ.λπ.


Στόχος της ΔΕΗ είναι να «τρέξει» το άνοιγμα που έχει ήδη κάνει στην ηλεκτροκίνηση που είναι βασική στρατηγική επιλογή της Επιχείρησης, η οποία σκοπεύει να αναπτύξει ένα δίκτυο 10.000 φορτιστών έως το 2025.


Στόχος της ΔΕΗ είναι έως το τέλος του 2022 να έχει εγκαταστήσει 1.000 σταθμούς φόρτισης, οπότε θα «παντρέψει» τις ψηφιακές υπηρεσίες της Garde για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών.


Αγορές ιδίων μετοχών

Την ίδια ώρα η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε να ξεκινήσει το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, στρατηγική που εφαρμόζεται και διεθνώς για τη στήριξη της μετοχής, η οποία κατά την άποψη των ανθρώπων της ΔΕΗ αλλά και πολλών αναλυτών, έχει περιέλθει σε κατάσταση πτωτικής στρέβλωσης.


Την περασμένη Παρασκευή, ημερά που το Χ.Α. βυθίστηκε σε ποσοστό 2,72% και η μετοχή της Επιχείρησης έχασε 4% της αξίας της, η διοίκηση της ΔΕΗ έβαλε μπροστά το πρόγραμμα buy back. Πιο αναλυτικά, προχώρησε στην αγορά 145.000 μετοχών με μέση τιμή αγοράς κτήσης τα 5,6332 ευρώ ανά μετοχή, με τη συνολική αξίας της συναλλαγής στα 816.814 ευρώ. Οι αγορές έγιναν μέσω της Πειραιώς Χρηματιστηριακή, ενώ μετά από αυτές τις πράξεις, η ΔΕΗ κατείχε 851.238 ίδιες μετοχές, που αντιστοιχούν στο 0,2228% του συνόλου των μετοχών της.


Χθες, σε μια ημέρα που το Χ.Α. βυθίστηκε εκ νέου και με μεγαλύτερη ένταση με το Γ.Δ. να χάνει 4,60% και τη μετοχή της ΔΕΗ στο -5,32%, το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών συνεχίστηκε. Εξαγοράστηκαν 145.000 μετοχές με μέση τιμή κτήσης τα 5.3831 ευρώ ανά μετοχή, με τη συνολική αξία της συναλλαγής στα 780.550 ευρώ. Πλέον, μετά και αυτές τις αγορές, η ΔΕΗ κατέχει 996.238 ίδιες μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,2608% του συνόλου των μετοχών της.


Όπως θυμίζει η εταιρεία, οι αγορές ιδίων μετοχών υλοποιούνται σε συνέχεια της από 04/6/2021 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ενώ αυτές οι αγορές πραγματοποιούνται στο βαθμό που κρίνονται συμφέρουσες για τη ΔΕΗ και η διαθέσιμη ρευστότητα της εταιρείας – όπως και οι συνθήκες της αγοράς – το επιτρέπουν.


Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο στις συνεδριάσεις Παρασκευής και Τρίτης η ΔΕΗ υποχώρησε συνολικά κατά 9,11%, ενώ από τις 6 Ιουνίου σε πέντε συνεδριάσεις χάνει 14,3%. Από την αρχή του χρόνου υποχωρεί σε ποσοστό 43,19%, ενώ από το υψηλό των 10,90 ευρώ (σε κλείσιμο) της 9ης Νοεμβρίου 2020, ο τίτλος καταγράφει πτώση 51%. Μάλιστα, στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις ο όγκος στη μετοχή ξεπερνά το 1 εκατ. τεμάχια (λόγω και της αγοράς ιδίων μετοχών), ενώ έχουν αλλάξει χέρια σ’ αυτό το 4ήμερο πάνω από 5 εκατ. μετοχές.

Αρχειοθήκη ιστολογίου