Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE /  EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
✅Απορρόφηση 300 € ανά έτος και 10% στα έξοδα νοσηλείας για όλα τα μέλη στο Ομαδικό Υγείας 🩺 ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ 📌με Συμβεβλημένο Δίκτυο 🆙Οδοντιάτρων 🆙Οπτικών 🆙Ψυχολόγων 🆙Φυσικοθεραπευτών.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025

Επικουρικές συντάξεις και Ποιοί δεν θα λάβουν το επίδομα των 250 € λόγω ηλικίας και εισοδήματος


   
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Στον πάγο παραμένουν και για το 2025 οι επικουρικές συντάξεις εξαιτίας της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που έχει επιβληθεί από το 2016 και η οποία απαγορεύει να δοθούν αυξήσεις παρά μόνον όταν ο κλάδος επικουρικής ασφάλισης (ΕΤΕΑΕΠ) του ΕΦΚΑ εμφανίζει πλεόνασμα. 

Πλεόνασματα ωστόσο καταγράφονται στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ ο οποίος μετά την πρόσφατη τροποποίησή του (4η κατά σειρά από την αρχή του έτους) εκτιμάται ότι θα εμφανίσει πλεόνασμα 708 εκατ. ευρώ για το 2025 ενώ ο κλάδος επικουρικής ασφάλισης θα προσεγγίσει σε πλεόνασμα τα #100 εκατ. ευρώ (έσοδα 4,43 δις. ευρώ, έξοδα 4,32 δις. ευρώ και πλεόνασμα 98,9 εκατ., ευρώ). Το κλειδί για να ξεπαγώσουν οι αυξήσεις για 1,3 εκατ. συνταξιούχους που εκτός από κύρια παίρνουν και επικουρική σύνταξη είναι να εξακριβωθεί το πλεόνασμα από τον ισολογισμό του ΕΦΚΑ που δημοσιεύεται το επόμενο έτος. 

Αν δηλαδή το 2026 πιστοποιηθεί το πλεόνασμα, του 2025 τότε θα αυξηθούν και οι επικουρικές συντάξεις. Η πιστοποίηση του πλεονάσματος περνάει από ψιλό κόσκινο καθώς το θετικό αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να είναι μόνον ταμειακό αλλά και αναλογιστικό, για να μη διαταραχθεί η βιωσιμότητα των επικουρικών συντάξεων μακροπρόθεσμα. 

Η πιστοποίηση της βιωσιμότητας γίνεται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή η οποία δεν άναψε πράσινο φώς τα δυο τελευταία χρόνια (2023 κα 2024) για να ξεπαγώσουν οι αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις, παρότι σε ταμειακή βάση το ΕΤΕΑΕΠ είχε εμφανίσει μικρό πλεόνασμα (περίπου 35 εκατ. ευρώ το 2024). ΑΝΑΜΟΝΗ!!!!!!

 Ποιοί δεν θα λάβουν το επίδομα των 250 € λόγω ηλικίας και εισοδήματος

 Σύμφωνα με το άρθρο 72 του ν. 5217/2025, από τη χορήγηση του επιδόματος ύψους 250 € τον Νοέμβριο του 2025 αποκλείονται χιλιάδες συνταξιούχοι λόγω ηλικίας καιεισοδήματος, αλλά και αρκετές χιλιάδες συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες που έλαβαν την οικονομική ενίσχυση τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικότερα, τον Νοέμβριο του 2025 το επίδομα των 250 € #δεν θα λάβουν: 

● όσοι λαμβάνουν κύρια σύνταξη και είναι κάτω των 65 ετών όπως π.χ. χήρες, ορφανά, συνταξιούχοι με μειωμένες συντάξεις. 

 ● όσοι συνταξιούχοι έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά» η οποία προσμετράτε στο ετήσιο εισόδημά τους, 

● όσοι συνταξιούχοι απασχολούνται, αφού τοεισόδημα από τη νέα εργασία συνυπολογίζεται στο ετήσιο εισόδημά τους που με τον εισοδηματικό«κόφτη» στερεί τη χορήγηση του επιδόματος. 

● όσοι εισέπραξαν αναδρομικά το 2024, αφού το ποσό προσμετράτε στο ετήσιο εισόδημά τους και με τον εισοδηματικό <κόφτη» στερεί τη χορήγηση του επιδόματος, 

● όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν πρόωρη και όχι οριστική κύρια σύνταξη τον Σεπτέμβριο του 2025. Επίσης το επίδομα των 250 € δεν θα λάβουν και: ● οι μακροχρόνια άνεργοι, 

● οι μονογονεϊκές οικογένειες, 

οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, ● οι δικαιούχοι τού επιδόματος τέκνων Συμπέρασμα Αφού υπάρχουν πλεονάσματα γιατί να μη λάβουν το επίδομα των 250 € ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι συνταξιούχοι και οι ευάλωτες ομάδες, χωρίς «κόφτες» και εισοδηματικά κριτήρια. 

                                 Γραφείο Τύπου

Αρχειοθήκη ιστολογίου