Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η αρχική προσπάθεια διάσωσης έχει μετατραπεί σε ένα στρατηγικό πλάνο ισχυροποίησης, επέκτασης και διαρκούς μεγέθυνσης της επιχείρησης, η οποία μετασχηματίζεται σε έναν σύγχρονο ενεργειακό όμιλο με ξεκάθαρο στρατηγικό πλάνο, κινήσεις εξαγορών και επεκτάσεων με συγκεκριμένη στόχευση, αλλά και με ουσιαστική βελτίωση στα οικονομικά μεγέθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρείας, Γ. Στάσση, η ΔΕΗ το 2023 θα υπερβεί τον στόχο για EBITDA ύψους 1,1 δισ. ευρώ και θα προσεγγίσει το 1,2 δισ. ευρώ.
Σφίγγει ο κλοιός για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας.
Με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ετοιμάζει διπλό χτύπημα σε όσους αφήνουν φέσια στους παρόχους, ενώ διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Σχετική αναγγελία έκανε ο υπουργός κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Σκάι είπε: «Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα αγαθό, το οποίο πρέπει να υπάρχει σε κάθε νοικοκυριό, σε ανεκτή τιμή». Όπως εξήγησε: «Το Κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίζει τις κατάλληλες τιμές, όμως δεν έχουμε όλοι την ίδια αντοχή στην ενεργειακή πίεση. Συνεπώς, το γεγονός ότι το Κράτος πάντα πρέπει να φροντίζει για το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν σημαίνει ότι το κάνει με τον ίδιο τρόπο για όλους. Κάποιος, για παράδειγμα, που έχει 100.000 ευρώ καταθέσεις, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ενεργειακά ευάλωτος, με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζεται κάποιος που έχει 200 ευρώ καταθέσεις».