Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ έσωσαν τη Βασιλική Πλεξίδα! «Τι έγινε; Θα μας βρουν;» έλεγε η Αρχιλοχίας!

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες έρχονται στο προσκήνιο για την εύρεση των συντριμμιών του ελικοπτέρου που έπεσε σήμερα στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας, και το οποίο βρέθηκε τελικά χάρη στις ενέργειες τεχνικών της ΔΕΗ που αναζητούσαν το σημείο που προκάλεσε τη διακοπή ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή, και συγκεκριμένα στο δίκτυο Κοζάνης-Ελασσόνας.
Όπως έχει γίνει γνωστό, μία κολώνα της ΔΕΗ στο συγκεκριμένο σημείο έπεσε κατά τη διάρκεια της πτώσης του ελικοπτέρου χωρίς να διευκρινίζεται αν εξαιτίας αυτής έπεσε το μοιραίο Χιούι.
Οι τεχνικοί της ΔΕΗ έψαχναν σημείο προς σημείο την περιοχή όπου υπήρχε πρόβλημα όσον αφορά την ηλεκτροδότηση για να καταλήξουν τελικά στο μέρος όπου είχε πέσει το ελικόπτερο. Αυτοί μάλιστα φέρονται να έχουν εντοπίσει και
την Βασιλική Πλεξίδα, η οποία επέζησε της πτώσης και χρειάστηκε και να ανάψουν φωτιά προκειμένου να δώσουν το στίγμα στο ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, το οποίο βρέθηκε στη συνέχεια στο μέρος για να παραλάβει την Βασιλική πΠεξίδα και να μεταφερθεί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Οι τεχνικοί της ΔΕΗ που βρήκαν την αρχιλοχία του ΕΣ διαπίστωσαν ότι είχε τις αισθήσεις της, ειδοποίησαν άμεσα το ΑΤΑ, ενώ άναψαν φωτιά καθ- υπόδειξη των αξιωματικών, για να σηκωθεί καπνός και το ελικόπτερο να εντοπίσει το σημείο.
Συγκλονισμένοι, αναφέρουν στη «Θ.Τ.» ότι η Βασιλική Πλεξίδα, προσπαθώντας να κρατήσει τις αισθήσεις της, ρωτούσε συνεχώς τι έγινε καθώς και αν θα μπορέσουν οι συνάδελφοί της να τους εντοπίσουν! Πάνω από μία ώρα οι τεχνικοί της ΔΕΗ, από τις 08:30 το πρωί έμειναν μαζί της, δίνοντάς της κουράγιο μέχρι το Σούπερ Πούμα να την παραλάβει!

Αρχειοθήκη ιστολογίου