Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Ο κύριος Σταθάκης στα χνάρια της Μπιρμπίλη, του Παπακωνσταντίνου, του Μανιάτη και του ...Αθανασόπουλου

από το archaeopteryxgr.blogspot.gr 
Τα αιολικά, σαν μέσο ηλεκτροδότησης χρεωκοπημένης χώρας είναι χειρότερο σκάνδαλο από το καλαμπόκι του Αθανασόπουλου. Αυτοί που υπέγραψαν την απάτη είναι ξεχασμένοι, τελειωμένοι, στον αιώνα θα είναι σαν τον Αθανασόπουλο με τα καλαμπόκια.

«Οι ανεξάντλητες ΑΠΕ». Αχ… δεν σας τα μαθαίνουν αυτά στο γυμναστήριο όπου μάθατε να είστε πολιτικός... Ο αέρας και ο ήλιος είναι φαινομενικά ανεξάντλητα, δηλαδή θα διαρκέσουν περισσότερο από όσο η γενιά μας. Αλλά, χρυσή μου Υπουργέ μου η ηλιακή ενέργεια και ο αέρας στην Γη, είναι χαμηλής ενθαλπίας και εντροπίας, και επομένως δεν προσφέρονται για μετατροπή σε υψηλής εντροπίας και ενθαλπίας ηλεκτρισμό. 1ος και 2ος νόμος της θερμοδυναμικής, ρώτα έναν φυσικό ή έναν χημικό μηχανικό. Το πρόβλημα είναι

χειρότερο δεδομένης της κακής συνήθειας του ρεύματος να μην …αποθηκεύεται.

«Η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας»… Έχει τόση σχέση με την μείωση του CO2 όσο με τις μεταβολές της μαγνητόσφαιρας γύρω από του Πόλους… Η μαγνητόσφαιρα έχει μάλλον μεγαλύτερο αποτέλεσμα αφού φαίνεται να επηρεάζει τον σχηματισμό νεφώσεων και την αυξομείωση του albedo του πλανήτη. Ανταγωνιστικότητα με τριπλασιασμένο και τετραπλασιασμένο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος; Χλωμό. Όλη η άσκηση με τις ΑΠΕ, ειδικά στην Ελλάδα, θα μας βυθίσει ακόμα περισσότερο σε ύφεση, και όχι μόνο σήμερα και αύριο, αλλά εσαεί, αφού προσθέτει έναν ακόμα φόρο στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

«Τα νησιά του Αιγαίου»… Αν φαντάζεσαι ότι θα τα διασυνδέσεις για να εξάγεις αιολικό ρεύμα σε τρίτες χώρες, προφανώς δεν ξέρεις ούτε από κόστος ρεύματος, ούτε από τουρισμό. Θα εξάγεις εσύ αιολικό ρεύμα που θα σου στοιχίζει €120 ή €200 ευρώ η μεγαβατώρα, και θα εισάγεις με €50 ή €60! Φυσικά αυτό είναι παλιό πασοκικό κόλπο. Θα εισάγουμε υδροηλεκτρικό ή πυρηνικό, θα το περνάμε από τα νησιά, θα το βαφτίζουμε αιολικό και θα το επανεξάγουμε! Αιολική ΚΥΔΕΠ! Η κυρία Ο κύριος Σταθάκης στα χνάρια του Γιουγκοσλάβικου καλαμποκιού.

'Η του Ποντίου Πιλάτου...

Πες όχι στην απάτη. Όχι μόνο στις Κυκλάδες. Σε όλη την Ελλάδα. Είναι χειρότερο σκάνδαλο... Πετάμε λεφτά σε κάτι που δεν ηλεκτροδοτεί, σε καιρό πτώχευσης... Καταδικάζουμε μια χώρα σε μόνιμο σκουπιδότοπο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου