Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Χανιά: Στο σκοτάδι δεκάδες επιχειρήσεις λόγω… έλλειψης υλικών στον ΔΕΔΔΗΕ

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται δεκάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και καταστήματα καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει υλικά για να προχωρήσει σε συνδέσεις!
Tο μέγεθος του προβλήματος είναι μεγάλο καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμούν αιτήσεις ακόμα και από το 2016, ενώ άγνωστο παραμένει πότε ο ΔΕΔΔΗΕ Χανίων θα προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά.
Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί σε όλη την Ελλάδα αφού οι παραγγελίες των υλικών, πολλά από τα οποία εισάγονται από το εξωτερικό, γίνονται κεντρικά.
Ειδικότερα για τα Χανιά εκτιμάται ότι οι αιτήσεις για συνδέσεις με το ρεύμα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ξεπερνούν τις 50, ενώ κάποια από αυτές υποβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2016!
Οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση πολλών

επιχειρηματιών που βλέπουν την τουριστική σεζόν να ανοίγει κι αυτοί να παραμένουν χωρίς ρεύμα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ελένης Γιακουμάκη η οποία λειτουργεί μια μικρή μονάδα 10 ενοικιαζόμενων δωματίων στην Αγία Μαρίνα.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στα “Χ.ν.”, ξεκίνησε τη διαδικασία για να κάνει διαχωρισμό και να βάλει ένα καινούριο ρολόι τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ στις 21 Μαρτίου ήταν όλα έτοιμα και υπέβαλε την αίτηση για να συνδεθεί με το ρεύμα.
Ωστόσο, από τότε δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από μέρους του ΔΕΔΔΗΕ αφού, όπως της λένε, δεν έχουν τα υλικά που χρειάζονται.
«Μου λένε ότι δεν έχουν το καλώδιο για να γίνει η σύνδεση κι ότι από τον Ιανουάριο έχουν να λάβουν προμήθειες! Μέχρι τώρα ότι εργασίες χρειάζονταν να κάνω στα δωμάτια τις έκανα με γεννήτρια. Τώρα τι θα κάνω όμως; Έχω κρατήσεις. Πώς θα εξυπηρετήσω τους ανθρώπους;», τόνισε η κα Γιακουμάκη και πρόσθεσε ότι όταν απευθύνθηκε στον ΔΕΔΔΗΕ για να τους εκθέσει το πρόβλημα της απάντησαν ότι υπάρχουν δεκάδες αιτήματα τουριστικών επιχειρήσεων και καταστημάτων που έχουν υποβληθεί πριν από τη δική της αίτηση και δεν έχουν ακόμα εξυπηρετηθεί.

(Χανιώτικα Νέα)

Αρχειοθήκη ιστολογίου