Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ 54ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ 54ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ
0ι σύνεδροι του 54ου Γενικού Συμβουλίου, που συνεδριάσαμε στην Θεσσαλονίκη στις 29 και 30 Μαρτίου 2017 και τα μέλη της ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ, που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο στις 30 Μαρτίου 2017,                                                                                                                                                                                                                                                                 Αποφασίσαμε:
  1. Να καταδικάσουμε στο σύνολό της, την πολιτική της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και όλων των κυβερνήσεων που συνεργάστηκαν με την Τρόικα, που έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Η ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ θα αγωνιστεί με όποιο θεμιτό μέσο μπορεί, για να ανατρέψει αυτή την πολιτική, που είναι εις βάρος των εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας.
  2. Να αγωνιστούμε και να πετύχουμε, καλύτερη υγειονομική περίθαλψη δημόσια και ιδιωτική με ευθύνη της επιχείρησης, γιατί τα ατυχήματα είναι πολλά και οι ανάγκες μας περισσότερες και δίνουμε πάντα προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή.
  3. Η ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ έχει πάγια θέση, ότι πρέπει να προασπίσουμε τον Όμιλο ΔΕΗ. Διαφωνούμε και θα αντισταθούμε στην πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων και οποιουδήποτε τμήματος της επιχείρησης.
  4. Έχουμε πάγια και διαχρονική θέση, ότι ο Όμιλος ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο και οι θυγατρικές του (ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ- ΑΝΑΝΕΩΣΗΜΕΣ) να ανήκουν 100% στη ΔΕΗ.
  5. Να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε στην πράξη την πώληση του ΑΔΜΗΕ και οποιαδήποτε μορφή περεταίρω ιδιωτικοποίησης του Ομίλου ΔΕΗ.
  6. Έχουμε πάντα ως στόχο την προάσπιση του λιγνίτη ως εθνικό μας καύσιμο.
  7. Η ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ θα αγωνίζεται πάντα για νέες προσλήψεις τακτικού προσωπικού σε όλο τον Όμιλο και δεν θα συμφωνήσουμε σε καμία μορφή απόλυσης, γιατί οι εργαζόμενοι είναι το πιο βασικό συστατικό σε μια επιχείρηση, είναι η ψυχή του.                                                                                
  8. Θέση μας είναι και για αυτό αγωνιζόμαστε, ότι πρέπει να σταματήσει η προέλαση των εργολάβων και να επιστρέψουν νευραλγικοί τομείς της Επιχείρησης, που έχουν πάει σε εργολάβους, στους συναδέλφους μας, για το καλό όλων μας, εργαζομένων και κοινωνίας.
  9. Δεν δεχόμαστε καμία μείωση μισθών μας και δεν απεμπολούμε ότι παροχές σε είδος κερδίσαμε, αντιθέτως θα το προασπίσουμε και θα αγωνιζόμαστε για την άρση των αδικιών που προκύπτουν.
10. Η ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ έχει θέση και στόχο, μεγάλα, ενωμένα και ισχυρά σωματεία που θα αντιπαλεύουν την εξουσία και όχι μικρά, αδύναμα και εργοδοτικά σωματεία, που στοχεύουν στη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος .
11. Η Ένωσή μας θα παλέψει στην πράξη με δελτία τύπου, συγκεντρώσεις, διαβήματα, για τη διατήρηση της ειρήνης στη χώρα μας και ιδιαίτερα στις γείτονες χώρες. Οι πόλεμοι γίνονται για να ελέγξουν τους ανθρώπους έτσι ώστε να μην διεκδικούν.
12. Στο ψήφισμα του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και της ΓΕΝΙΚΗΣ μας ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, ενσωματώνονται τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους των παρατάξεων.
13. Στο ψήφισμα του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και της ΓΕΝΙΚΗΣ μας ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, ενσωματώνονται τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους των ΤΔΕ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Γεράσιμος Θεοχαράτος

ΤΑ ΜΕΛΗ :         
Γούκος Βασίλειος
Χαράλαμπος Κωνσταντής
Αθανάσιος Τζαμπάζης
Σπυρίδων Αργυρός

                                                                
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου