Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Οι δηλώσεις Σκουρλέτη για τη ΔΕΗ έφεραν κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τις  δηλώσεις- καταγγελίες του Πάνου Σκουρλέτη για  στημένο διαγωνισμό για πώληση της ΔΕΗ και ρεσάλτο συμφερόντων στην δημόσια περιουσία, ζητεί η ΝΔ.
Οι  τομεάρχες Δικαιοσύνης  και   Ενέργειας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος  και Κώστας Σκρέκας, αντίστοιχα, επισκέφθηκαν σήμερα  την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και κατέθεσαν φάκελο με τις δηλώσεις καταγγελίες που έγιναν από τον υπουργό Εσωτερικών και πρώην υπουργό ενέργειας.
     
Στο φάκελο της ΝΔ περιλαμβάνεται   το σύνολο των δηλώσεων Σκουρλέτη καθώς επίσης περιλαμβάνεται και η σχετική  ερώτηση που κατέθεσε  για το ίδιο θέμα στην Βουλή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω του  Κώστα

 Τζαβάρα.
           
Οι επίμαχες αναφορές του υπουργού έγιναν αρχικά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ όπου μίλησε για στημένο διαγωνισμό σε ότι αφορά στην  ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ.

Είχε υποστηρίξει πως ο διαγωνισμός είναι στημένος όταν «σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018» και συνέχισε  «είναι σαν να παίζεις χαρτιά, και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά».

«Δήθεν κόπτονται για τη νομιμότητα»

Στην αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε άμεση η Κουμουνδούρου σημειώνοντας
Αυτοί που απαξίωσαν τη ΔΕΗ, που ζητούν, στο πρόγραμμά τους, την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, παραδίδοντας τα δίκτυα της χώρας σε ιδιώτες, που ζητούν το ξεπούλημα των πάντων σε τιμή ευκαιρίας, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, εντός και εκτός Ελλάδας, ας μην υποκρίνονται, τώρα, ότι δήθεν κόπτονται για τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον. 
Όσο κι αν τους ενοχλεί στα σχέδιά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση υπερασπίζονται τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ. 

Αρχειοθήκη ιστολογίου