Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΔΑΚΕ: ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ....



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ...
Είναι ξεκάθαρο ότι μετά από μια ακόμη δήθεν "σκληρή διαπραγμάτευση", η σημερινή Κυβέρνηση απεργάζεται και δρομολογεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ με τους διαχρονικά πλέον επονείδιστους όρους.
Το "μείγμα" της εκποίησης του 40% του λιγνιτικού και υδροηλεκτρικού παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης σε συνδυασμό με την άνευ όρων παράδοση του 50% του πελατολογίου της σε ιδιώτες συνθέτει ένα εφιαλτικό σενάριο-φιάσκο "απελευθέρωσης" της αγοράς ενέργειας που θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση της ΔΕΗ υπονομεύοντας τόσο τη βιωσιμότητά της, όσο και τον εθνικά αναντικατάστατο ρόλο της στην ανάπτυξη, τη στήριξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας και ενεργοβόρου βιομηχανίας, την περιφερειακή συνοχή και την κοινωνική προστασία.
Η "κυβίστηση" από την καταγγελτική ρητορική περί "Εθνικού Εγκλήματος" στην απόλυτα ενδοτική πρακτική του ξεπουλήματος συμπυκνώνει το ύφος, το ήθος και το περιεχόμενο μιας
καταστροφικής διακυβέρνησης για τον Τόπο, την ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Η διατήρηση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ υπό κρατικό έλεγχο, η αναζήτηση στρατηγικών συμμαχιών με ιδιώτες, θεσμικούς επενδυτές ή ομοειδείς ξένες κρατικέςεπιχειρήσεις για την ενίσχυση της θέσης της στο διεθνή ανταγωνισμό στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με ρήτρες επανεπένδυσης κερδών για τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη, την ενίσχυση εξωστρέφειας, τη διασφάλιση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αποτελούν πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση της ΔΑΚΕ Ι.Τ.
Οι Επιχειρήσεις Στρατηγική Σημασίας, τα φυσικά μονοπώλια, καθώς και τα κοινωνικά αγαθά όπως, μεταξύ άλλων, το ρεύμα, το νερό και οι μεταφορές δεν είναι και δεν πρέπει να γίνουν αντικείμενα προς πώληση.
Άλλωστε, ακόμη και ο πιο φανατικός, πλην ορθολογικός, υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων δεν θα προχωρούσε ποτέ σε πωλήσεις κρατικών επιχειρήσεων υπό ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και μάλιστα σε περιόδους εξαιρετικά χαμηλών αποτιμήσεων όπου η μετοχική αξία δεν αντανακλά ούτε στο 10% της πραγματικής τους αξίας.
Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. εκφράζει την απόλυτη συμπαράσταση, στήριξη και αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗενάντια στα διαλυτικά σχέδια της Κυβέρνησης, έναν αγώνα που αποκτά εθνικό χαρακτήρα, κοινωνικόκαι παραγωγικό πρόσημο.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου