Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Σκρέκας: Οι λανθασμένες αντιλήψεις φέρνουν σε οριακό σημείο τη ΔΕΗ

Ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας χθες σε συνέδριο έκανε λόγο για «απαξίωση» της ΔΕΗ από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι έχει χάσει πλέον το 80% της χρηματιστηριακής της αξίας.
«Έχουν υπερδιπλασιαστεί τα ληξιπρόθεσμα. Πριν από 2,5 χρόνια η ΔΕΗ βγήκε να δανειστεί στις διεθνείς αγορές για να χρηματοδοτήσει το χρέος της. Οι διεθνείς αγορές της προσέφεραν πάνω από 2 δις. ευρώ, τελικά δανείστηκε 700 εκατ. ευρώ με επιτόκιο χαμηλότερο από αυτό που δανείστηκε πρόσφατα τα 200 εκατ. ευρώ από τις συστημικές ελληνικές τράπεζες με εγγύηση μελλοντικές εισπράξεις
από πελάτες», σχολίασε.
Ο κ. Σκρέκας είπε πως οι λανθασμένες αντιλήψεις φέρνουν σε οριακό σημείο την ΔΕΗ και την ενεργειακή αγορά και ότι ο ενεργειακός τομέας οπισθοδρομεί καθώς ματαιώθηκαν οι ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες θα έδιναν ρευστότητα στην αγορά. «Οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να είναι προς όφελος της οικονομάς και της κοινωνίας», τόνισε ο κ. Σκρέκας και έφερε ως παράδειγμα τις ιδιωτικοποιήσεις στον ΟΤΕ και το λιμάνι του Πειραιά όπου δημιουργήθηκε «καλύτερο περιβάλλον εργασίας από τις δήθεν δημόσιες επιχειρήσεις», όπως σημείωσε.

http://energypress.gr/news/skrekas-oi-lanthasmenes-antilipseis-fernoyn-se-oriako-simeio-ti-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου