Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Μητσοτάκης: Μετά από δυο χρόνια απαξίωσης της ΔΕΗ, η κυβέρνηση αποδέχτηκε τη "μικρή ΔΕΗ"

Στα ενεργειακά, η κυβέρνηση δέχτηκε πώληση μονάδων της ΔΕΗ  που αντιστοιχούν στο 40% της επιχείρησης και με αυτό τον τρόπο αποδέχτηκε το μοντέλο της «μικρής ΔΕH», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή για την εξεταστική στην υγεία.
Προηγουμένως, όμως, όπως είπε, επί δυο χρόνια η κυβέρνηση απαξίωσε την επιχείρηση.
Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, ανέφερε ότι η μετοχή της ΔΕΗ είχε τιμή 12 ευρώ και τώρα 2,9 ευρώ.
Μιλώντας συνολικά για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι "πίσω από το προπέτασμα λευκού καπνού που βγήκε στη Μάλτα, υπάρχει πολύ γκρίζο".
Τα μέτρα είναι σκληρά και παραβιάζουν κάθε κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε επίσης ότι η καθυστέρηση έχει
τεράστιο κόστος στην οικονομία, ενώ η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα για πολλά χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της.
Δεχτήκατε μέτρα χωρίς ρύθμιση για το χρέος και με καμία εξασφάλιση για χρηματοδότηση, ανέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας: Συνομολογήσατε 4ο μνημόνιο χωρίς λεφτά. Είχατε να διαλέξετε μεταξύ συνθηκολόγησης και εκλογών. Επιλέξατε τη συνθηκολόγηση, αλλά δεν θα γλιτώσετε τις εκλογές.
Οπως είπε, η κυβέρνηση δεν έχει το πολιτικό κεφάλαιο για να γυρίσει η χώρα πολιτική σελίδα. «Δεν έχετε τίποτε άλλο να δώσετε, κάθε λεπτό που μένετε στην εξουσία είναι ένα χαμένο λεπτό».


 http://energypress.gr/news/mitsotakis-meta-apo-dyo-hronia-apaxiosis-tis-dei-i-kyvernisi-apodehtike-ti-mikri-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου