Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Αδαμίδης: Παρέμβαση εισαγγελέα αν οι προσλήψεις αρχαιολόγων βαρύνουν τη ΔΕΗ


Σε συνέντευξη του στον Alpha 989, o Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα στην περίπτωση που το κόστος των 2.338 προσλήψεων αρχαιολόγων, που προβλέπει η υπουργική απόφαση, βαρύνουν τη ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ βρέθηκε ως η αγελάδα που ταΐζει κάθε εφορεία Αρχαιοτήτων», είπε ο Γιώργος Αδαμίδης, εκτιμώντας πως το κόστος υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ ενώ δεν απέκλεισε να εξυπηρετούνται κομματικά ρουσφέτια.

«Η ΔΕΗ και η κάθε υπηρεσία και φορέας που ασκεί μια δραστηριότητα εξορυκτική είναι υποχρεωμένη μετά το ‘02 με νόμο που έχει ψηφίσει η ΝΔ, να πληρώνει τις εργασίες που χρειάζονται για την αρχαιολογία ώστε να αξιοποιηθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά. Αλλά να μαζεύονται κάποια κεραμικά και αγαλματίδια και να

συσσωρεύονται σε κουτιά, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Για τις δυο εφορείες αρχαιοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας, που έχει βγει η έγκριση της Υπουργού και μάλιστα έχει γίνει πολύ γρήγορα… είχαν ένα προσωπικό που ποτέ δεν είχε ξεπεράσει τους 400 ανθρώπους και τώρα προσλαμβάνουν 2.338 άτομα!

Μέχρι σήμερα η ΔΕΗ έχει δώσει στην αρχαιολογία περί τα 100 εκ ευρώ και δεν έχουμε δει ούτε ένα εύρημα να αξιοποιείται. Είναι διαδικασία κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Οι χώροι των ορυχείων δεν είναι Αρχαιολογικά Μουσεία. Το να ξοδεύονται 100 εκ όμως για να μαζεύονται κάποια αντικείμενα, που τελικά θα τα βρουν οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος το θεωρώ μέγα σκάνδαλο όταν έχουμε ανοιχτά μνημεία, όπως αυτό της Αμφίπολης, που έχουν αξία. Στην περίοδο αυτή της ΔΕΗ αυτό είναι λίγο «large» γιατί δεν υπάρχει τώρα κάποια ανασκαφική δραστηριότητα. Δημιουργούμε ξαφνικά ζητήματα για να χρηματοδοτούμε την κάθε αρχαιολογία.

Εγώ μιλάω ξεκάθαρα για υπόγειες διαδρομές και το έχω καταγγείλει. Η αρχαιολογία είναι ένα κράτος μέσα στο κράτος και η ΔΕΗ βρέθηκε ως η αγελάδα που ταϊζει κάθε αρχαιολογία. Και τώρα με το Ελληνικό οι αρχαιολόγοι θα καθυστερούν το έργο. Εμείς σεβόμαστε τα μνημεία αλλά δεν είναι όλα Ακρόπολη», τόνισε.



 http://energypress.gr/news/adamidis-paremvasi-eisaggelea-oi-proslipseis-arhaiologon-varynoyn-ti-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου