Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Κοζάνης ενάντια στην πώληση λιγνιτικών μονάδων που προωθεί η κυβέρνηση

Πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ακράδαντα πως το τέλος της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΕΗ, θα σημάνει και το οριστικό τέλος της Ελλάδας.
 
kammenos-aneksartitoi-ellines-6602(1)
Οι δανειστές συνεχίζουν την τακτική του μαχαιριού στον λαιμό, απαιτούν περισσότερες θυσίες από τους Έλληνες πολίτες  και αθετούν οι ίδιοι την συμφωνία που επετεύχθη το 2015. Ζητούν την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ερμηνεύοντας με τα δικά τους κριτήρια καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση (ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι)
ανερυθρίαστα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους δανειστές,  παρουσιάζοντας την πρόταση της Μικρής ΔΕΗ ως μονόδρομο, πουλώντας – εκχωρώντας ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ.
Ως Ανεξάρτητοι  Έλληνες,  το 2014, δώσαμε την μάχη μέσα στην κοινωνία όσο και στο κοινοβούλιο, με παρουσία στις πύλες των Σταθμών και τους χώρους εργασίας, την εποχή που ΑΔΜΗΕ και Μικρή ΔΕΗ ετοιμάζονταν να πωληθούν, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως ενέργεια και νερά δεν πωλούνται ούτε εκχωρούνται.
Πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ακράδαντα  πως το τέλος της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΕΗ, θα σημάνει και το οριστικό τέλος της Ελλάδας.
Ως Συντονιστική Επιτροπή Π.Ε. Κοζάνης, το 2016, κινητοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή και αναλάβαμε άμεσα πρωτοβουλίες για το θέμα που είχε προκύψει με το υπερταμείο, συμμετέχοντες ενεργά και μεταφέροντας τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας προς την κυβέρνηση.
Συνεπείς, λοιπόν, στις θέσεις και τις αρχές μας δηλώνουμε και σήμερα πως θα είμαστε παρόντες στους αγώνες που θα δοθούν για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, πολεμώντας σχέδια ξένων –αλλά κι εγχώριων – συμφερόντων που υποστηρίζονται από τους εδώ  πρόθυμους πολιτικούς χώρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την εκποίηση μονάδων της ΔΕΗ, των ορυχείων, του ορυκτού πλούτου και της ενέργειας.
Η σημερινή κυβέρνηση δεσμεύτηκε απέναντι στους  Έλληνες πως ενέργεια και νερά είναι δημόσια αγαθά και υπό δημόσιο έλεγχο θα παραμείνουν.
Αυτό και πρέπει να πράξει.
Η τήρηση των δεσμεύσεων είναι απόδειξη συνέπειας και αξιοπρέπειας. Η αξιοπρέπεια και η προστασία της περιουσίας των Ελλήνων είναι πάνω από κυβερνήσεις.

Αρχειοθήκη ιστολογίου