Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Κουτσούμπας: Ξεχωριστή ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ΔΕΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στην Κοζάνη με θέμα τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας.
Μιλώντας για το νέο πακέτο μέτρων που η κυβέρνηση πρόκειται να φέρει στη Βουλή, ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «αντιλαϊκή επίθεση χωρίς τέλος», κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι «έχει το θράσος να πανηγυρίζει για το ματωμένο πλεόνασμα του 2016» και τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι «έχουν παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια της παραμικρής αντίστασης».

Οσον αφορά το θέμα της ΔΕΗ, ο γ.γ. του ΚΚΕ επέρριψε για τις εξελίξεις συνολικότερα στον τομέα

της ενέργειας, «ξεχωριστή ευθύνη» στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι, όπως είπε, «ως αντιπολίτευση συστηματικά καλλιέργησε την αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση στο πλαίσιο της “απελευθέρωσης”». Είπε ότι ο κ. Τσίπρας στην πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε ότι τα μέτρα για τη ΔΕΗ θα έπρεπε να ληφθούν ανεξαρτήτως μνημονίου, γιατί είναι κατεύθυνση της Ε.Ε. «Ομως, θυμόμαστε όλοι πριν από τρία χρόνια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μάζευε υπογραφές για να γίνει δημοψήφισμα για τον νόμο Σαμαρά για τη ΔΕΗ», προσέθεσε και αναρωτήθηκε: «Αν αυτό δεν είναι πολιτικός σαλτιμπαγκισμός, τότε τι είναι;».

Ο κ. Κουτσούμπας παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για την ενέργεια, με επίκεντρο έναν αποκλειστικά κρατικό φορέα και κεντρικά σχεδιασμένη παραγωγή, με στόχο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.



 http://energypress.gr/news/koytsoympas-xehoristi-eythyni-o-syriza-gia-thema-tis-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου