Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Protergia: Οι στόχοι για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα επιτευχθούν

Την εκτίμηση ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις εξέφρασε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Protergia του ομίλου Μυτιληναίου, Ντίνος Μπενρουμπή, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο «Ενέργεια, Επενδύσεις, Απασχόληση και Εξαγωγές».
«Αν δεν υπάρχουν ισοδύναμα μείγματα στην παραγωγή απευθείας ελεγχόμενα από τον παραγωγό και όχι με άλλους τρόπους, δεν θα ανοίξει η αγορά. Η αγορά δεν ανοίγει από τη λιανική προς τα πίσω αλλά από την παραγωγή», ανέφερε ο κ. Μπενρουμπή. Πρόσθεσε ακόμη, ότι στην υποθετική περίπτωση που κάποιος αγόραζε κάποιο εργοστάσιο της ΔΕΗ θα στηριζόταν στο υπάρχον
προσωπικό και τεχνογνωσία καθώς «δεν φιλοδοξεί κανένας να αντικαταστήσει τους ήδη εργαζόμενους από άλλους».
Στάθηκε εξάλλου στα εμπόδια για την υλοποίηση επενδύσεων στην ενέργεια, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τα αιολικά πάρκα που υλοποιούνται τώρα ξεκίνησαν να αδειοδοτούνται το 2003 ενώ η διασύνδεση Πολυπόταμος - Νέα Μάκρης χρειάστηκε δώδεκα χρόνια για να ολοκληρωθεί και ανέφερε ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο οι ξένοι επενδυτές πλην εξαιρέσεων απέχουν από την ελληνική αγορά. Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε την καθυστέρηση στη διασύνδεση των Κυκλάδων και της Κρήτης.

 http://energypress.gr/news/mpenroympi-protergia-oi-stohoi-gia-apeleytherosi-tis-agoras-ilektrikis-energeias-den-tha

Αρχειοθήκη ιστολογίου