Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Διοικητικές αλλαγές στην ΔΕΗ πυροδοτούν αντιδράσεις

Γιώργος Φιντικάκης
Διοικητικές αλλαγές στην σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, αλλά και στην διάρκεια θητείας της διοίκησης προωθεί σύμφωνα με πληροφορίες του "Energypress", ο επικεφαλής της Μανώλης Παναγιωτάκης.
Καταρχήν στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να συζητηθεί εισήγηση για δυνατότητα παράτασης της θητείας του προέδρου, προκειμένου η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του να γίνεται ανά 5 χρόνια αντί για τα 3 που ισχύει σήμερα.
Αλλη διοικητική αλλαγή αφορά στην πρόταση να μην μπορεί κάποιος να είναι
μέλος του Δ.Σ. για πάνω από τρεις θητείες, καθώς επίσης να καταργηθεί η δυνατότητα συμμετοχής στο ανώτατο όργανο της επιχείρησης του εκπροσώπου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ), θέση που σήμερα κατέχει ο Γιώργος Μπίτζας.
Το τελευταίο αυτό θέμα, της κατάργησης της θέσης μέλους της ΟΚΕ (εκπροσωπεί τους κοινωνικούς εταίρους ΣΕΒ-ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ-ΕΣΕΕ), προκαλεί ήδη αντιδράσεις, όπως προκύπτει από τα όσα λέει στο "Energypress", ο κ. Μπίτζας. Ο ίδιος αφενός συνδέει την πρόθεση να παυθεί η θέση με τις επικείμενες πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ με τις οποίες και είναι αντίθετος, αφετέρου θεωρεί ότι η κίνηση οδηγεί σε εσωστρέφεια την επιχείρηση. "Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιό λόγο η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας να μην θέλει να εκφράζεται μέσα από θεσμοθετημένους φορείς όπως η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή που εκπροσωπεί όλους τους κοινωνικούς εταίρους", λέει ο κ. Μπίτζας, εξηγώντας ότι έχει ήδη ενημερωθεί ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Γ.Βερνίκος.
Ετερο θέμα που θα απασχολήσει το Δ.Σ. της ΔΕΗ αφορά στην μεταβίβαση των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, και για το λόγο αυτό θα υπάρξει εισήγηση για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης μετόχων. Στην γενική συνέλευση θα συζητηθούν εκτός απροόπτου και οι διοικητικές αλλαγές στην ΔΕΗ.

 http://energypress.gr/news/dioikitikes-allages-stin-dei-pyrodotoyn-antidraseis

Αρχειοθήκη ιστολογίου