Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE /  EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
✅Απορρόφηση 300 € ανά έτος και 10% στα έξοδα νοσηλείας για όλα τα μέλη στο Ομαδικό Υγείας 🩺 ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ 📌με Συμβεβλημένο Δίκτυο 🆙Οδοντιάτρων 🆙Οπτικών 🆙Ψυχολόγων 🆙Φυσικοθεραπευτών.

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ρόδος: Μετατίθεται για τις αρχές του 2018 η λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ

Ο καύσωνας και η αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος τις τελευταίες ημέρες θύμισαν σε όλους την άμεση ανάγκη λειτουργίας του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο. Το νέο εργοστάσιο σύμφωνα με τους κατασκευαστές, επρόκειτο να λειτουργήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017. Τουλάχιστον αυτή ήταν η δέσμευση που δόθηκε κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν στο εργοτάξιο εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους έχει όμως περάσει και το εργοστάσιο δεν έχει τεθεί σε λειτουργία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 80% έχουν ξεκινήσει όμως κάποιες δοκιμαστικές λειτουργίες και στο τέλος του 2017 θα μπουν σε λειτουργία κάποια από τα συστήματα. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο εργοστάσιο, εκτός φυσικά

και πάλι, σοβαρού απροόπτου.

«Το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο έχει ολοκληρωθεί κατά 80%. Έχουν ξεκινήσει μάλιστα και δοκιμές λειτουργίας σε κάποια συστήματα. Από το τέλος του έτους θα λειτουργούν πλέον κανονικά οι μηχανές με την πλήρη ανάπτυξη όλων των συστημάτων να τοποθετείται χρονικά στο πρώτο τρίμηνο του 2018», ανέφερε, μιλώντας στη «δημοκρατική», ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ, Σπύρος Πλατής, ο οποίος έχει και την γενική εποπτεία του έργου.


Σύμφωνα με τον κ. Πλατή, οι καθυστερήσεις οφείλονται στις αλλαγές των περιβαλλοντικών όρων του έργου, σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται η συνέχιση των εργασιών σε παράκτια περιοχή πριν την ολοκλήρωση του μηχανοστασίου. Συνεπώς κάποιες εργασίες δεν μπορούσαν να γίνουν παράλληλα για να εξοικονομηθεί χρόνος. Επιπλέον, σύμφωνα με τη νομοθεσία και εξαιτίας παραπόνων των περιοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής, οι εργασίες σταμάτησαν την περίοδο από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016 ώστε να μην υπάρχει όχληση των κατοίκων και των επισκεπτών.


«Υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί για την αποπεράτωση των εργασιών και τη λειτουργία του νέου εργοστασίου. Αυτές οι καθυστερήσεις είχαν να κάνουν με την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων και με το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να εκτελούμε παράλληλα κάποια έργα, όπως είχαμε προγραμματίσει. Επίσης, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία δεν επιτρέπεται σε παράκτια περιοχή η εκτέλεση εργασιών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, οπότε όπως αντιλαμβάνεστε, χάσαμε αρκετό χρόνο. Πλέον βρισκόμαστε σε προχωρημένη φάση και ελπίζω μέχρι το τέλος να μην αντιμετωπίσουμε κάποιο άλλο πρόβλημα», είπε ο κ. Πλατής.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο εξασφαλίζει μέγιστη ισχύ 115 MW. Οι ανάγκες της Ρόδου σε περιόδους αιχμής φτάνουν τα 225 MW, γεγονός που σημαίνει ότι πάντα θα πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά ο ΑΗΣ στη Σορωνή. Σημειώνεται επίσης ότι η τεχνολογία του νέου εργοστασίου είναι υπερσύγχρονη και επιβαρύνει σαφώς λιγότερο το περιβάλλον.
«Ο ΑΗΣ θα λειτουργεί με περιορισμένη ισχύ όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο εργοστάσιο. Οι πιο ρυπαίνουσες μονάδες του ΑΗΣ δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται πλέον τόσο πολύ η ευρύτερη περιοχή της Θολού», είπε ο κ. Πλατής.


Οι ανάγκες ισχύος ακόμη και στην υψηλή τουριστική περίοδο είναι εξασφαλισμένες, σύμφωνα με τον διευθυντή του ΑΗΣ Σορωνής, κ. Μιχάλη Μπαρδακά. Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση το περασμένο Σάββατο οφειλόταν στη πτώση μίας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρδακά, παρά την αυξημένη ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα λόγω του καύσωνα που έφτασε και τα 205 μεγαβάτ ο ΑΗΣ Σορωνής άντεξε και στα όποια προβλήματα προκλήθηκαν εξαιτίας της υπερφόρτωσης του δικτύου. Η μέγιστη παραγόμενη ισχύς με τα φωτοβολταϊκά και τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που τοποθετήθηκαν στ’ Αφάντου αγγίζει τα 225 MW. Σύμφωνα με τον κ. Μπαρδακά ακόμη και αν τεθούν δύο μηχανές εκτός λειτουργίας, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του νησιού.

(του Δημήτρη Γκαρτζώνη, "Δημοκρατική")

Αρχειοθήκη ιστολογίου