Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Αδαμίδης: «Λανθασμένη» η πώληση πελατών της ΔΕΗ

Την αντίθεσή του στον τρόπο που προτίθεται να χειριστεί την πώληση πελατολογίου της ΔΕΗ η διοίκηση της επιχείρησης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ,  Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».
Αναφρόμενος στα όσα ακούγονται σχετικά με τη μείωση του ποσοστού της ΔΕΗ στην αγορά ρεύματος βάσει μνημονίου και στο ενδεχόμενο να φύγουν από τη ΔΕΗ και να αλλάξουν πάροχο 500.000 καταναλωτές σημείωσε ότι  «πρόκειται για μια επιχειρηματική κίνηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, που με αυτόν τον τρόπο θεωρεί ότι μπορεί να "τρέξει" πιο γρήγορα την
υποχρέωση που έχει η επιχείρηση λόγω του μνημονίου να μειώσει το πελατολόγιο της σε πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2019» τόνισε και πρόσθεσε ότι θεωρεί αυτή η κίνηση εντελώς λανθασμένη, γιατί αφορά «"καθαρούς" πελάτες. Θέλει δηλαδή να "πουλήσει" τους καταναλωτές που είναι καλοπληρωτές» πρόσθεσε.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Αδαμίδης εξέφρασε την απορία του για τον λόγο που πρέπει να «πουληθούν» πελάτες, ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι εγείρονται νομικά ζητήματα, σχετικά με τη διαδικασία. «Επιπλέον θεωρούμε ότι είναι ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα για την εταιρεία, το να απολέσει παρά τη θέλησή της 500.000 καταναλωτές οι οποίοι πληρώνουν» πρόσθεσε και διερωτήθηκε γιατί να φτιάξει κάποιος έναν επιχειρηματία χωρίς κανένα ρίσκο και να του δώσει με εγγυημένη τιμή ενέργεια και ταυτόχρονα 500.000 καλοπληρωτές; «Έτσι γίνομαι κι εγώ επιχειρηματίας» είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι «πρόκειται για καθαρό ξεπούλημα», το οποίο μάλιστα έχει «οσμή σκανδάλου».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ σημείωσε ότι ξεκίνησαν ήδη από τη ΔΕΗ οι διασταυρώσεις στοιχείων για τα κοινωνικά τιμολόγια, προκειμένου να διαπιστωθεί σε πόσες και ποιες περιπτώσεις δεν πληρούνται τα κριτήρια, ώστε να ισχύουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους καταναλωτές και πόσοι επωφελούνται καταχρηστικά από αυτές. Σε περίπτωση δε, που διαπιστωθεί ότι τα δηλωθέντα στοιχεία δεν ισχύουν, τότε η ΔΕΗ θα προχωρήσει στη διακοπή ρεύματος σε όσους οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ. Ακόμη, ανέφερε ότι «πριν από δυο χρόνια είχαμε καταγγείλει ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγάλα ακίνητα σε ακριβές περιοχές και είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο (ενώ για ενταχθεί σε αυτό κάποιος πρέπει να έχει εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ), έπρεπε η γενική γραμματεία να ταυτοποιεί τα στοιχεία, καθώς δεν δικαιολογείται η παρά πολύ μεγάλη κατανάλωση».
Ο ίδιος τόνισε ότι «εισακουστήκαμε μετά από δύο χρόνια, έχει ξεκινήσει η εταιρεία τις διασταυρώσεις στοιχείων, αν πραγματικά ισχύουν οι φορολογικές δηλώσεις και θα προχωρήσει στη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ». Ο κ. Αδαμίδης υπογράμμισε ότι «δεν θα πρέπει να υπάρχει ούτε αυτό το όριο, εάν τα στοιχεία που προκύπτουν μετά τον έλεγχο δεν είναι νόμιμα».

https://energypress.gr/news/adamidis-genop-lanthasmeni-i-polisi-pelaton-tis-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου