Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE /  EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
✅Απορρόφηση 300 € ανά έτος και 10% στα έξοδα νοσηλείας για όλα τα μέλη στο Ομαδικό Υγείας 🩺 ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ 📌με Συμβεβλημένο Δίκτυο 🆙Οδοντιάτρων 🆙Οπτικών 🆙Ψυχολόγων 🆙Φυσικοθεραπευτών.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Παρεμβάσεις 3,5 εκατ. ευρώ για περιβαλλοντική αναβάθμιση των μονάδων της ΔΕΗ στην Κρήτη

Παρεμβάσεις 3,5 εκατ. ευρώ για περιβαλλοντική αναβάθμιση των μονάδων της ΔΕΗ στην Κρήτη
Στόχος η συνέχιση της λειτουργία τους για την ενεργειακή επάρκεια του νησιού
Το «πράσινο φως» για παρεμβάσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στους ΑΗΣ της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα και στα Χανιά άναψε η ΡΑΕ, ώστε να μην ανακύψει έλλειμμα τροφοδοσίας της Κρήτης μέχρι την ηλέκτριση της «μεγάλης» διασύνδεσης.
Οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών, ενώ μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αναβαθμίσεις σε συγκεκριμένους αεριοστρόβιλους των δύο ΑΗΣ για να μειωθούν τα επίπεδα εκπομπών τους.
Παράλληλα, οι παρεμβάσεις αυτές θα έχουν ως συνέπεια να αυξηθεί το κόστος λειτουργίας των εν λόγω αεριοστροβίλων.
Ένα κόστος που θα αγγίξει έως και τα 2,26 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.


Πιο συγκεκριμένα, στη βάση σχετικής έκθεσης που υπέβαλε η ΔΕΗ στη ΡΑΕ με τα πιθανά μέτρα προς εφαρμογή, η Αρχή ενέκρινε την περιβαλλοντική αναβάθμιση των αεριοστροβίλων 3 και 5 στον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων και στον ΑΗΣ Χανίων, ώστε οι ρύποι τους να συμμορφωθούν πλήρως με την Οδηγία 2010/75 περί Βιομηχανικών Εκπομπών (IED).
Επίσης, στους αεριοστρόβιλους 11 και 12 του ΑΗΣ Χανίων, θα εγκατασταθούν συστήματα για την αύξηση της έγχυσης νερού, με σκοπό τη λειτουργία τους μέχρι 1.500 ώρες ετησίως.

Μονόδρομος η αναβάθμιση

Όπως είναι γνωστό, η προοπτική εμφάνισης ελλείμματος τροφοδοσίας στην Κρήτη οφείλεται στο γεγονός ότι την 1η Ιανουαρίου 2020 λήγει η εξαίρεση που έχουν λάβει οι τοπικές μονάδες της Κρήτης από την κοινοτική Οδηγία 2010/75.
Έτσι, όσες μονάδες δεν αναβαθμισθούν για να περιορίσουν τους ρύπους τους κάτω από τα όρια της Οδηγίας, θα πρέπει να τεθούν σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας.
Μάλιστα, σε πρόσφατη απάντησή του σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, ο αρμόδιος Επίτροπος Miguel Arias Canete ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης της εξαίρεσης των εν λόγω πετρελαϊκών σταθμών.
Έτσι, αν η Ελλάδα θέλει να αποτρέψει την εκκίνηση από την Κομισιόν της διαδικασίας παραπομπής για παραβίαση της Οδηγίας, θα πρέπει να περιορίσει τις ώρες παραγωγής των μονάδων που δεν θα αναβαθμισθούν. 
Σε μία τέτοια περίπτωση, η ηλεκτροπαραγωγική βάση της Κρήτης δεν θα μπορεί πλέον να καλύψει την τοπική ζήτηση.

Το πρόβλημα δεν θα αντιμετωπισθεί με την ολοκλήρωση της «μικρής» διασύνδεσης, το 2020.
Κι αυτό γιατί η Μελέτη Επάρκειας Ισχύος της Κρήτης για την περίοδο 2017 –2030, που υποβλήθηκε από τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, δείχνει πως ακόμη και την επόμενη χρονιά θα υπάρχουν ανάγκες για πρόσθετη ισχύ, οι οποίες θα κυμαίνονται από 100 έως και 300 MW.

www.worldenergynews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου