Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE /  EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
✅Απορρόφηση 300 € ανά έτος και 10% στα έξοδα νοσηλείας για όλα τα μέλη στο Ομαδικό Υγείας 🩺 ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ 📌με Συμβεβλημένο Δίκτυο 🆙Οδοντιάτρων 🆙Οπτικών 🆙Ψυχολόγων 🆙Φυσικοθεραπευτών.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Μέτρα για να αποφύγουν το μπλακ-άουτ στην Κρήτη το καλοκαίρι παίρνουν ΡΑΕ, ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ

Γιάννα Παπαδημητρίου




Σε περίπου 50MW εκτιμά ο ΔΕΔΔΗΕ ότι θα φτάσει με το έλλειμμα ισχύος στην Κρήτη φέτος το καλοκαίρι, ενώ οι εκτιμήσεις για το χρόνου είναι χειρότερες, καθώς το έλλειμμα εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 69 MW.
Προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα ηλεκτροδότησης πάνω στην αιχμή της τουριστικής κίνησης, η ΡΑΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ και η ΔΕΗ βρίσκονταν σε διαβουλεύσεις ήδη από πέρυσι το Νοέμβριο, καθώς ο κίνδυνος μπλακ άουτ ήταν ορατός.
Πολλά ήταν τα σενάρια και οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι και τελικά η λύση που επιλέχθηκε ως προσφορότερη ήταν η προσωρινή εγκατάσταση στην Κρήτη φορητών Η/Ζ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα.

Συγκεκριμένα, η ΡΑΕ έκανε δεκτή την τελική εισήγηση του ΔΕΔΔΗΕ για την ενίσχυση του ΗΣ Κρήτης μέσω μεταφοράς των 18 (από τα συνολικά 20) φορητών Η/Ζ που βρίσκονται στον ΑΗΣ Σορώνης στη Ρόδο, των οποίων η συνολική αποδιδόμενη ισχύς ανέρχεται σε 22,66MW, αλλά και ενοικίασης πρόσθετης ισχύος της τάξης των 18 MW για την περίοδο Ιούλιος – Αύγουστος 2019, με δυνατότητα παράτασης έως 15 Σεπτεμβρίου 2019.
Το πρόσθετο παραγωγικό δυναμικό θα εγκατασταθεί στον Υ/Σ 150kV του ΑΗΣ Αθερινόλακκου, λόγω ύπαρξης διαθέσιμων ελεύθερων πυλών.
Πλέον, οι σχετικές ενέργειες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε καθυστέρηση.
Εξ ου και ήδη η ΡΑΕ χορήγησε στη ΔΕΗ άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής συνολικής καθαρής ισχύος 22,66 MW στην Κρήτη, για τα έτη 2019-2023.
Αυτό που μένει πλέον να φανεί είναι αν όντως οι εκτιμήσεις του ΔΕΔΔΗΕ, λαμβάνοντας υπόψη την επικαιροποιημένη ισχύς θέρους 2019, με βάση τις Δηλώσεις Τεχνοοικονομικών Στοιχείων, και την εκτίμησή του για την ετήσια αιχμή του ΗΣ της Κρήτης για το έτος 2019, θα πέσουν μέσα και τα πρόσθετα μέτρα που λαμβάνονται, οι αθροιστική ισχύς των οποίων φτάνει τα 41MW θα επαρκέσει ώστε να μην βρεθεί αντιμέτωπη η Κρήτη με τον κίνδυνο μπλακ-άουτ στην καρδιά του καλοκαιριού.
Παραμένουν στη Ρόδο 2 φορητά Η/Ζ και η αεριοστροβιλική μονάδα
Μετά τη μεταφορά των 18 φορητών Η/Ζ στην Κρήτη, τα υπόλοιπα 2 (από τα συνολικά 20) φορητά Η/Ζ που βρίσκονται στη Ρόδο θα παραμείνουν στο νησί, για να αξιοποιηθούν σαν black start.
Σημειώνεται ότι αρχικά είχε προταθεί η επιπρόσθετη ισχύς στην Κρήτη να συμπληρωθεί από την αεριοστροβιλική μονάδας Α/Σ 2 του ΑΗΣ Σορώνης, αποδιδόμενης ισχύος θέρους 20MW, δεδομένης και της ένταξης του Νέου ΘΗΣ Νότιας Ρόδου.
Όμως, όπως τελικά διαπιστώθηκε, η μονάδα δεν είναι δυνατόν να μετακινηθεί, λόγω τεχνικών θεμάτων.


Αρχειοθήκη ιστολογίου