Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE /  EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
✅Απορρόφηση 300 € ανά έτος και 10% στα έξοδα νοσηλείας για όλα τα μέλη στο Ομαδικό Υγείας 🩺 ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ 📌με Συμβεβλημένο Δίκτυο 🆙Οδοντιάτρων 🆙Οπτικών 🆙Ψυχολόγων 🆙Φυσικοθεραπευτών.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Χρηματοδότηση έως 84,8 εκατ. ευρώ του ΔΕΔΔΗΕ μέσω του ΠΔΕ για πέντε έργα ανάπτυξης


Χρηματοδότηση έως 84,8 εκατ. ευρώ του ΔΕΔΔΗΕ μέσω του ΠΔΕ για πέντε έργα ανάπτυξης
Τα έργα αφορούν την κατασκευή κέντρων διανομής και γραμμών διανομής, καθώς την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων
Τον δρόμο για τη χρηματοδότηση πέντε έργων ανάπτυξης του ΔΕΔΔΗΕ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ανοίγει Κοινή Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ι.Τσακίρη, και του υπουργού Ενέργειας, Κ.Χατζηδάκη, η οποία δημοσιεύθηκε χθες (14/04) σε ΦΕΚ (ΦΕΚ B 1373).

Στην ΚΥΑ αναγράφεται το συνολικό κόστος των έργων και το ύψος της σχετικής χρηματοδότησης, ο τρόπος και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την καταβολή της χρηματοδότησης , καθώς και οι σχετικές υποχρεώσεις του Διαχειριστή. Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από Επιχειρησιακά Προγράμματα της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 του ΕΣΠΑ, μετά από σχετική αξιολόγηση που διενεργούν οι αρμόδιες Ειδικές Υπηρεσίες που ασκούν καθήκοντα διαχείρισης.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η επιχορήγηση, βάσει της παρούσας απόφασης, από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αφορά ποσοστό επί του συνολικού προϋπολογισμού κάθε έργου, για τα κάτωθι έργα:

α. Κ/Δ ΙΛΙΟΥ και ΔΙΠΛΗ Κ.Γ. 150 kV Κ/Δ ΙΛΙΟΥ -ΚΥΤ ΑΧΑΡΝΩΝ

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 30,5 εκ. ευρώ και δύναται να χρηματοδοτηθεί κατά 64,5 % από το Π.Δ.Ε. Το έργο αποτελείται από:

Το νέο Κέντρο Διανομής (Κ/Δ) 150/20 kV κλειστού τύπου G.I.S Ίλιου (Μελέτη, προμήθεια, κατασκευή, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία του Κ/Δ).

Προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων καλωδίων 150 kV μόνωσης XLPE και καλωδίου πιλοτ για τη διπλή διασυνδετική γραμμή ΚΥΤ Αχαρνών - Κ/Δ Ίλιου. Το μήκος της διπλής Κ.Γ. 150kV εκτιμάται σε 12x2=24 km.

Τα Κέντρα Διανομής (Κ/Δ) αποτελούν υποσταθμούς υποβιβασμού της τάσης με αμιγώς υπόγειο εισερχόμενο και εξερχόμενο δίκτυο. Συγκεκριμένα, παραλαμβάνουν ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο Υψηλής Τάσης (150 kV), μέσω καλωδιακών γραμμών 150 kV, μετασχηματίζοντας τη σε χαμηλότερο επίπεδο Μέσης Τάσης (20 kV), ώστε να διανεμηθεί στη συνέχεια προς τους τελικούς καταναλωτές μέσω του δικτύου διανομής της ευρύτερης περιοχής εξυπηρέτησης του Κ/Δ.

Το έργο κρίνεται απολύτως απαραίτητο για τη μακροπρόθεσμη στήριξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της ευρύτερης περιοχής όπου εγκαθίσταται, τροφοδοτώντας σημαντικές και καίριες υποδομές (Δημόσια κτίρια, Στρατιωτικές εγκαταστάσεις κ.α.), ενώ συμβάλλει και στην ανάπτυξη των ΑΠΕ. Επιπλέον, οι εγκαταστάσεις αυτές εξυπηρετούν και τις ανάγκες διασύνδεσης μεταξύ των υποσταθμών του συστήματος μεταφοράς, που γίνεται για λόγους αξιοπιστίας και ποιότητας τροφοδότησης, όπως και μείωσης των απωλειών και βελτίωσης της ευστάθειας του όλου Συστήματος. Η προτεινόμενη επένδυση θα συμβάλλει στην εξασφάλιση της επάρκειας και στην αύξηση της αξιοπιστίας ηλεκτροδότησης των πάσης φύσεως καταναλωτών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών κ.λπ.) της περιοχής που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τους Δήμους Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Ιλίου, Καματερού και Άνω Λιοσίων. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου εκτιμάται σε 4 έτη.

β. Κ/Δ ΧΑΝΙΩΝ II ΚΑΙ ΔΙΠΛΗ Κ.Γ. 150 kV Κ/Δ ΧΑΝΙΩΝ II - Υ/Σ ΧΑΝΙΩΝ

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 15,5 εκ. ευρώ και δύναται να χρηματοδοτηθεί κατά 66,3% από το Π.Δ.Ε. Το έργο αποτελείται από:

Το νέο Κέντρο Διανομής (Κ/Δ) 150/20 kV κλειστού τύπου G.I.S Χανίων II (Μελέτη, προμήθεια, κατασκευή, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία του Κ/Δ). Η συνολική ισχύς του Κ/Δ θα είναι 3x50 MVA, αρχικά όμως θα λειτουργήσει με ισχύ 2x50 MVA. Το Κ/Δ θα κατασκευασθεί σε χώρο εντός του Ναυστάθμου, του οποίου τις εγκαταστάσεις θα τροφοδοτεί.

Προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων καλωδίων 150 kV μόνωσης XLPE και καλωδίου πιλοτ για τη διπλή διασυνδετική γραμμή Υ/Σ Χανίων - Κ/Δ Χανιά II. Το μήκος της διπλής Κ.Γ. 150kV εκτιμάται σε 3,8x2=7,6 km.

Το έργο κρίνεται απολύτως απαραίτητο για τη μακροπρόθεσμη στήριξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της ευρύτερης περιοχής όπου εγκαθίσταται τροφοδοτώντας σημαντικές και καίριες υποδομές (Δημόσια κτίρια, Στρατιωτικές εγκαταστάσεις κ.α.), ενώ συμβάλλει και στην ανάπτυξη των ΑΠΕ. Επιπλέον, οι εγκαταστάσεις αυτές εξυπηρετούν και τις ανάγκες διασύνδεσης μεταξύ των υποσταθμών του συστήματος μεταφοράς, που γίνεται για λόγους αξιοπιστίας και ποιότητας τροφοδότησης, όπως και μείωσης των απωλειών και βελτίωσης της ευστάθειας του όλου Συστήματος.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου εκτιμάται σε 4 έτη.

γ. Κ/Δ ΚΕΡΑΤΕΑΣ και ΔΙΠΛΗ Κ.Γ. 150 kV Κ/Δ ΚΕΡΑΤΕΑΣ - ΣΗΜΕΙΟ ΖΕΥΞΗΣ

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 13,8 εκ. ευρώ και δύναται να χρηματοδοτηθεί κατά 65% από το Π.Δ.Ε. Το έργο αποτελείται από:

Το νέο Κέντρο Διανομής (Κ/Δ) 150/20 kV κλειστού τύπου G.I.S Κερατέας (Μελέτη, προμήθεια, κατασκευή, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία του Κ/Δ και έργα πολιτικού μηχανικού στην αντίστοιχη ζεύξη). Η συνολική ισχύς του Κ/Δ θα είναι 3x50 MVA, αρχικά, όμως, θα λειτουργήσει με ισχύ 2x50 MVA. Το Κ/Δ θα κατασκευασθεί σε χώρο εντός του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ) Κερατέας, του οποίου τις εγκαταστάσεις θα τροφοδοτεί.

Προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων καλωδίων 150 kV μόνωσης XLPE και καλωδίου πιλοτ για τη διπλή διασυνδετική γραμμή Ζεύξη Κερατέας - Κ/Δ Κερατέας. Το μήκος της διπλής Κ.Γ. 150kV εκτιμάται σε 3x2=6 km.

Η προτεινόμενη επένδυση θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξασφάλιση της επάρκειας και κυρίως της αξιοπιστίας τροφοδότησης της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής που περιλαμβάνει το ΒΙΟ.ΠΑ. Κερατέας, τις όμορες με αυτό περιοχές (Καλύβια, Λαγονήσι, Πόρτο Ράφτη κ.λπ.) και γενικότερα την ευρύτερη Νοτιοανατολική Αττική.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου εκτιμάται σε 4 έτη.

δ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 35,1 εκ. ευρώ και δύναται να χρηματοδοτηθεί κατά 57% από το Π.Δ.Ε.

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη, εγκατάσταση και λειτουργία ενός νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος με αναδιοργάνωση/καταγραφή/ενσωμάτωση των βασικών επιχειρησιακών λειτουργιών της εταιρείας, στην ανάπτυξη Διαδικτυακής Πύλης (portal) εξυπηρέτησης των Χρηστών Δικτύου, καθώς και στην ανάπτυξη διασυνδέσεων με άλλα πληροφοριακά συστήματα της εταιρείας. Με την υλοποίηση του έργου, θα υπάρξει πλήρης δυνατότητα εξυπηρέτησης όλων των αιτημάτων των καταναλωτών μέσω της διαδικτυακής πύλης χωρίς καμία μετάβαση στις Μονάδες (Πρακτορεία και Υποπρακτορεία) της ΔΕΔΔΗΕ, θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας, μείωση του λειτουργικού κόστους, καθώς και βέλτιστη επικοινωνία των χρηστών, ικανοποίηση των αιτημάτων των προμηθευτών και αποτελεσματική συνεργασία με τους συμμέτοχους ή ενδιαφερόμενους φορείς της εταιρείας. Επιπλέον, θα βελτιστοποιηθούν η λήψη και η διαχείριση μετρητικών δεδομένων Χαμηλής και Μέσης Τάσης, ενώ θα παρασχεθεί η δυνατότητα real time διασύνδεσης με το μελλοντικό σύστημα χονδρεμπορικής αγοράς καθώς και η δυνατότητα περιοδικής εκκαθάρισης όλων των Προμηθευτών, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου εκτιμάται σε 3,5 έτη.

ε. Εισαγωγή Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών σε πενήντα επτά (57) περιοχές του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 44,5 εκ. ευρώ και δύναται να χρηματοδοτηθεί κατά 58,1% από το Π.Δ.Ε.

Αντικείμενο του έργου είναι η ψηφιακή αποτύπωση του Δικτύου Διανομής Μ. Τ. και Χ. Τ. και η καταχώρηση των συνδέσεων χρηστών (καταναλωτών και παραγωγών) μέσω μηχανογραφικού συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS) σε 57 Περιοχές της διανομής σε όλη την Ελλάδα.

Το εν λόγω μηχανογραφικό σύστημα θα υποστηρίζει, επιπλέον, την παρακολούθηση εκτέλεσης έργων και τον εντοπισμό των τμημάτων του δικτύου, στα οποία απαιτείται ενίσχυση ή ανακαίνιση και θα παρέχει ενημέρωση για τη συχνότητα και τη θέση των βλαβών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση του χρόνου σύνδεσης χρηστών, καθώς και στον εκσυγχρονισμό και στη βελτίωση της αξιοπιστίας του δικτύου.

Στους χρήστες του δικτύου που θα αποτυπωθούν, περιλαμβάνονται και οι παραγωγοί ΑΠΕ, με αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί η παρακολούθησή τους, καθώς και η άντληση και η επεξεργασία σχετικών πληροφοριών, δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα επεξεργασίας αποτελεσμάτων πολιτικών ανάπτυξης ΑΠΕ.

Η υλοποίηση του συστήματος αυτού θα συμβάλλει άμεσα στον έλεγχο της ορθής λειτουργίας του δικτύου διανομής, ενώ έμμεσα θα συνεισφέρει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και την καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού ΑΠΕ.

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου διασφαλίζεται ο ενεργειακός εφοδιασμός, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της εσωτερικής αγοράς ενέργειας και η υποστήριξη της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, σε συνδυασμό με την προστασία του καταναλωτή.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου εκτιμάται σε 3,5 έτη.

Ο τελικός προϋπολογισμός όλων των παραπάνω έργων, σε όρους Δημόσιας Δαπάνης, θα διαμορφωθεί από το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών, που θα εγκριθεί από τις αρμόδιες Ειδικές Υπηρεσίες που ασκούν καθήκοντα διαχείρισης, σύμφωνα με τους κανόνες διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014- 2020.


Κ.Δ.


www.worldenergynews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου