Για το σκοπό αυτό, η ΔΕΗ έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει την παροχή των σχετικών υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν τις εξής κατηγορίες:
α) Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Διοίκησης του ΔΕΗ PMO - (PMO setup)
β) Σχεδιασμός, Υλοποίηση, Στελέχωση και Λειτουργία της οργανωτικής δομής του PMO - (PMO Run)
γ) Υπηρεσίες Διαχείρισης Έργων (Project Management) από εξειδικευμένο προσωπικό, που αφορούν την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Εκμετάλλευσης Ψηφιακών Συστημάτων (ΓΔ/ΑΕΨΣ) (PM Run).
Όπως εξηγεί η ΔΕΗ, η λειτουργία της Διεύθυνσης Διακυβέρνησης Τεχνολογίας και Έργων Πληροφορικής, όπως εξηγεί η ΔΕΗ, μοιάζει με λειτουργία startup εταιρείας, εξ ου και η εταιρεία προκρίνει αρχικά την εφαρμογή ενός PMO το οποίο δεν θα είναι πολύ περίπλοκου και με «σφικτές» διαδικασίες διακυβέρνησης. Η μετάβαση από ένα “supportive” σε ένα “directive” PMO θα συντελεστεί σταδιακά, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο αλληλεπίδρασης του PMO με το προσωπικό και τους εργολάβους της ΔΕΗ και την ιεραρχία τους.
Στο πλαίσιο των υπηρεσιών διαχειρίσεις έργων, ο ανάδοχος θα στελεχώσει την ομάδα του PMO με 2 έμπειρους (Senior) Project Managers, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για τον συντονισμό μεγάλων και πολύπλοκων προγραμμάτων, καθώς και με 3 Project Managers, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για τον συντονισμό πολλών μεσαίων και μικρών έργων.
Το προσωπικό της ΔΕΗ θα εκπαιδευτεί από τον ανάδοχο του έργου, τόσο με την μορφή επιτόπου μάθησης (on-the-job-training), όσο και με εξειδικευμένα σεμινάρια, προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητές του σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, αναφορικά με δραστηριότητες και την λειτουργία του PMO.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, κατά την εκτίμηση της ΔΕΗ, ανέρχεται σε 2,46 εκατ. ευρώ.