Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Επιτακτική ανάγκη η ολοκλήρωση των προσλήψεων προσωπικού

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με το Γ. Διευθυντή Παραγωγής Γ.Κοπανάκη

kopanakidsadamidisgenop
Με τον Γενικό Διευθυντή Παραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε κ. Γιάννη Κοπανάκη συναντήθηκε το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την Τρίτη 18 Αυγούστου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα και η Γενική Δ/νση Παραγωγής είναι η σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κοπανάκης, περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι που εναλλάσσονται βρίσκονται σε συνεχή μετακίνηση εκτός έδρας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των μονάδων παραγωγής στο Νησιωτικό Σύμπλεγμα (ΑΣΠ). Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισήμανε ότι οι μονάδες παραγωγής στα νησιά λειτουργούνστα όρια της νομιμότητας, αφού το προσωπικό που εργάζεται εκεί είναι προσωπικό (κατά κύριο λόγο) με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου. 
Την επιτακτική ανάγκη που προτάσσει η ΓΕΝΟΠ και δεν είναι άλλη από το να..
ολοκληρωθούν οι προσλήψεις από τον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη(σημειώνεται ότι 315 είναι οι νέες θέσεις για τη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής) προσυπέγραψε ο κ. Κοπανάκης αναγνωρίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι νέοι εργαζόμενοι δίδοντας «ανάσα» στην ίδια την Επιχείρηση αλλά και ταυτόχρονα ¨αποδεσμεύοντας¨ εκατοντάδες ανθρώπους από την ανεργία. 
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα απόσυρσης μονάδων, είναι γνωστό ότι 31/12/2015 λήγουν οι άδειες λειτουργίας των παλαιών πετρελαϊκών μονάδων και θα τεθούνεκτός λειτουργίας στο τέλος του χρόνου οι ακόλουθες: Αλιβέρι 3 και 4, Λαύριο 1, Πτολεμαΐδα 3 ενώ είναι γνωστό ότι για την 4η Μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας έχει ήδη αποφασιστεί (κατόπιν πορισμάτων που εκδόθηκαν από τις συσταθείσες επιτροπές διερεύνησης) η οριστική απόσυρση της με δεδομένο ότι κρίθηκε μη επισκευάσιμη μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Νοέμβριο του 2014. 
Τέλος σε ψυχρή εφεδρεία θα διατηρηθεί η μονάδα στο Κερατσίνι έως ότου ενταχθεί σε Εμπορική λειτουργία η νέα μονάδα ¨Μεγαλόπολη V¨. Από την άλλη, το επενδυτικό πρόγραμμα της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής νέων μονάδων, φαίνεται να εξελίσσεται ικανοποιητικά, αφού στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή του νέου εργοστασίου της Επιχείρησης στη Νότια Ρόδο -μετά και την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι περιβαλλοντικές οργανώσεις του νησιού- με στόχο τη λειτουργία του έργου το Φθινόπωρο του 2016. 
Ενός έργου που κρίνεται αναγκαίο για την ανάπτυξη του νησιού και συναρτάται άμεσα με τις καινούργιες υποδομές και προοπτικές του νησιού. Από την Γ.Δ Παραγωγής, για μία ακόμα φορά, δόθηκε η διαβεβαίωση πως ηΜονάδα «Πτολεμαΐδα V» βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαδικασιών,δηλαδή λίγο πριν την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής από την ανάδοχο εταιρεία έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής της (χρόνος έναρξης κατασκευής Σεπτέμβριος 2015). Εκτίμηση και θέση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ -η οποία κατατέθηκε για μία ακόμα φορά στο πλαίσιο της συνάντησης με τον κ. Κοπανάκη- είναι ότι σε άμεσο χρόνο η Διοίκηση της Επιχείρησης θα πρέπει να προχωρήσει σε αποφάσεις που σχετίζονται με την τύχη της των Μονάδων «Αμύνταιο Ι και ΙΙ» σε ότι έχει να κάνει με το καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας που επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τους Βιομηχανικούς ρύπους (Οδηγία για τις Βιομηχανικές Εκπομπές 2010/75/ΕΚ, παρέκκλιση άρθρου 33 της 2010/75/ΕΚ). 
Τέλος μεταξύ ΓΕΝΟΠ και του Γενικού υπήρξε επί της αρχής συμφωνία για την αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής του Κανονισμού Μεταθετότητας με τα κριτήρια όμως που έχει θέσει και το συνδικάτο, ούτως ώστε να αποφευχθούν κατά το δυνατόν προβλήματα στις οικογένειες των μισθωτών. 
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, έχοντας πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα σειρά σημαντικών επαφών και συζητήσεων με στελέχη της Επιχείρησης, αντιλαμβανόμενη ότι με σωστό συντονισμό των προσπαθειών και με δεδομένο το θετικό κλίμα και την αγαστή συνεργασία, θα συνεχίσει τον κύκλο των επαφών και ενημερώσεων προς κάθε μία κατεύθυνση ικανή να συμβάλει στην ομαλότερη/αποδοτικότερη λειτουργία της Επιχείρησης, στην καλύτερη κατάσταση των εργαζόμενων και των καταναλωτών.

Αρχειοθήκη ιστολογίου