Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα


Πραγματοποιήθηκε , περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή του ΚΚΕ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο Χάρης Φλουρής, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και ο Μιχάλης Χουστουλάκης, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μαλεβιζίου. 

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε το τεράστιο κύμα ακρίβειας και ότι αιτία αυτού αποτελεί η «πράσινη» μετάβαση και η απελευθερωμένη αγορά, η πολιτική της απολιγνιτοποίησης και της αύξησης της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας που έχει ως αποτέλεσμα την διόγκωση της ενεργειακής φτώχειας για το λαό, προς όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων της ενέργειας.
Τόνισε ακόμη πως ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ο λαός βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην ενεργειακή φτώχεια για να

θωρακίζονται τα κέρδη των ομίλων, καλείται σήμερα να πληρώσει ένα προς ένα όλα εκείνα τα μέτρα που από κοινού προώθησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ως παράγοντες δήθεν «ενεργειακής θωράκισης» και δήθεν μείωσης του ενεργειακού κόστους. Τα παραπάνω κόμματα, υλοποιώντας από κοινού την πολιτική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, η οποία υποτίθεται θα έφερνε φτηνή Ενέργεια, τελικά έφεραν ρεύμα με το δελτίο και υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος.
Χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, λέγοντας ότι ένας ενεργειακός σχεδιασμός για τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων θα μπορούσε να γίνει με πολλούς άλλους τρόπους, όπως αύξηση των υδροηλεκτρικών, εκσυγχρονισμό και αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των λιγνιτικών μονάδων με σύγχρονες, πιο φιλικές για το περιβάλλον τεχνολογίες. Αντί αυτού, προωθούνται μόνο οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με την καταστροφική επίδρασή τους στα βουνά και τα δάση, ακόμη κι εντός εκτάσεων NATURA, αλλά και η εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου, παρά το γεγονός ότι αυτό εκπέμπει το βλαβερό για το περιβάλλον μεθάνιο.
Κάλεσε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν άμεσες μόνιμες προσλήψεις με πλήρη δικαιώματα και μονιμοποίηση όλου του έκτακτου προσωπικού (8μηνα – 2μηνα, εργολαβικοί) και καμία μείωση μισθών. Μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να παλέψουν για μείωση στα τιμολόγια της λαϊκής κατανάλωσης, καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική-λαϊκή οικογένεια και ρεύμα φθηνό για το λαό.
Ο βουλευτής κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν, να αντεπιτεθούν και να παλέψουν για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης στο πλαίσιο της κεντρικά σχεδιασμένης παραγωγής, με στόχο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Μόνο εκεί μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο ενιαίος, αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας, ως μηχανισμός της εργατικής εξουσίας. Αυτή η λύση που προτείνει το ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού.
Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους της εταιρείας, να αγωνιστούν κόντρα σε αυτές τις πολιτικές, συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ. Να διεκδικήσουν λύσεις και άμεσα αποτελέσματα με την μαζική συμμετοχή τους στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των εργατικών σωματείων το επόμενο διάστημα, να σκεφτούν και να αξιοποιήσουν την πείρα τους από τα προηγούμενα χρόνια και να μην πατήσουν την μπανανόφλουδα της κυβερνητικής εναλλαγής που λανσάρουν όλα τα αστικά κόμματα.

 https://www.politikakritis.gr/irakleio-periodeia-klimakioy-kke-ergostasio-tis-dei-sta-linoperamata/

Αρχειοθήκη ιστολογίου