Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Εξάρθρωση σπείρας που είχε «ρημάξει» τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Συνελήφθησαν 5 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του νόμου περί όπλων, της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας και άλλα αδικήματα
Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, εξετάζεται η εμπλοκή τους σε κλοπές σε καταστήματα και σπίτια.
Οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» την περιοχή της Μάνδρας Αττικής και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα..
σπίτια στα οποία διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και ηλεκτρικών εργαλείων, πλαστά χαρτονομίσματα, αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, μαχαίρια, διαρρηκτικά εργαλεία κ.α.
Οι Πακιστανοί που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 29, 28, 22, 19 και 18 ετών, και όπως πρόεκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2014 τη σπείρα για να κλέβουν μετασχηματιστές της ΔΕΗ και για να κλέβουν καταστήματα και σπίτια σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.
Μάλιστα, τα μέλη της σπείρας ενέχονται σε ληστεία, η οποία διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 14-03-2015, σε βάρος πέντε αλλοδαπών εργαζομένων εταιρείας παραγωγής ζωοτροφών, στο Σχηματάρι Βοιωτίας.
Οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας και λοστού, ακινητοποίησαν τους αλλοδαπούς εργαζόμενους και τους άρπαξαν χρήματα, ηλεκτρικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές. Επιπλέον έκοψαν καλώδια χαλκού από παρακείμενο υποσταθμό της ΔΕΗ και διέφυγαν.

 http://energypress.gr/news/exarthrosi-speiras-poy-eihe-rimaxei-toys-metashimatistes-tis-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου