Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ETE/OMIΛOY-ΔEH:ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ



 Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό συνέβη σε  δυο
συναδέλφους  μας που πήγαν να διενεργήσουν έλεγχο  σε μετρητή, μετά από καταγγελίες για καταναλωτή που «έκλεβε» ρεύμα.
Μετά την διαπίστωση ότι ο καταναλωτής είχε παραβιάσει τον μετρητή, ο ένας συνάδελφος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από άτομο που έμενε στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν ράμματα στο χέρι.
Οι συνάδελφοι που διενεργούσαν τον έλεγχο εργάζονται στην.
Περιοχή Αθήνας στο ΔΕΔΔΗΕ.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων ατυχημάτων στους κατά τα άλλα «προνομιούχους» εργαζόμενους της Επιχείρησης μας, χωρίς να «ιδρώνει» το αυτί κανενός υπεύθυνου παράγοντα της Επιχείρησης, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας για τα περιστατικά βίας που δέχονται κατά διαστήματα οι συνάδελφοί μας.
Το φαινόμενο των ρευματοκλοπών έχει πάρει τραγικές διαστάσεις και η επικινδυνότητα της εργασίας μας δεν αναγνωρίζεται από τη Διοίκηση και την πολιτική ηγεσία, αλλά αντιθέτως τους «εκδικούνται» δια της περικοπής και μη καταβολής του συγκεκριμένου επιδόματος.
Δεν γίνεται οι τεχνίτες να είναι έρμαια του κάθε κακοποιού και ταυτόχρονα να λοιδορούνται.
Ως πότε αυτή η συμπαιγνία; Πόσα θύματα πρέπει να θρηνήσουμε ακόμη για να εισακουσθούμε; Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο, δεν πάει άλλο. Εδώ και τώρα, Διοίκηση και Πολιτειακή ηγεσία  πρέπει να δώσουν λύση.
Για οποιοδήποτε αντίστοιχο περιστατικό προκύψει στο εξής,  θα έχετε ακέραια την ευθύνη και τις συνέπιες των πράξεών σας.
Διοίκηση και πολιτική ηγεσία δεν επιτρέπεται να παρασύρονται από τους μηχανισμούς προπαγάνδας των καθεστωτικών Μέσων Ενημέρωσης που έχουν στοχοποιήσει τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, λειτουργώντας πάντα εις βάρος των σκληρά εργαζόμενών της.
Το επικίνδυνο της εργασίας μας αποδεικνύεται με τους συνεχής τραυματισμούς, ενίοτε θανάσιμους και δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση με καμία άλλη παροχή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου