Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς ενέργεια χωρίς να έχει πτωχεύσει


Η ΔΕΗ σήμερα δεν έχει διοίκηση και ένα σημαντικό κομμάτι του
ελληνικού λαού αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Εάν γρήγορα η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα για να ορίσει διοίκηση κινδυνεύουμε να μείνουμε από ενέργεια χωρίς να έχουμε πτωχεύσει. 
Η φράση ανήκει στο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ κ. Νίκο Βερνίκο, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα – προφανώς σε συνέχεια μιας κατάστασης η οποία έχει ..
δημιουργηθεί και έχει τις ρίζες της σε προβλήματα ετών στη διαδρομή της κρίσης – η αγορά ενέργειας.
Τα όσα ανέφερε ο κ. Βερνίκος προειδοποιώντας για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά της ενέργειας είναι ενδεικτικά. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση στην αγορά ενέργειας περιγράφεται ως τραγική αφού το ποσό των ανεξόφλητων λογαριασμών που ανέρχεται με βάση τα τελευταία στοιχεία κοντά στα 2 δισ. ευρώ, συνεχίζει να κινείται ανοδικά. «Κινδυνεύουμε να καταρρεύσουμε ενεργειακά και κανείς δεν το καταλαβαίνει» αναφέρουν αρμόδιες πηγές, οι οποίες επισημαίνουν ότι ο βασικός μέτοχος μπορεί να είναι το ΥΠΟΙΚ και το ΤΑΙΠΕΔ ωστόσο εποπτεύον της αγοράς και της ΔΕΗ είναι το ΥΠΑΠΕΝ. «Η ΔΕΗ περνά μια τραγική κατάσταση είναι εδώ και μέρες χωρίς διοίκηση» αναφέρουν αρμόδιες πηγές που προσθέτουν ότι ο μέτοχος δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί. «Εάν συνεχίσει η ΔΕΗ να μη διοικείται και ο κόσμος συνεχίσει να μην πληρώνει υπάρχει σοβαρός κίνδυνος» καταλήγουν οι ίδιες αρμόδιες πηγές.
Θυμίζουμε ότι προχθές ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΠΕΝ ότι το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης ΓΣ των μετόχων για τις 3 Απριλίου με θέμα την εκλογή Διευθύνοντος Συμβούλου και μελών του ΔΣ. Η επιλογή της ημερομηνίας σύμφωνα με το ΥΠΑΠΕΝ κρίθηκε αναγκαία για να υπάρξουν οι νόμιμες χρονικές προϋποθέσεις για την έγκριση της νέας διοίκησης από την αρμόδια επιτροπή της βουλής και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του 2014. Τέλος ο κ. Λαφαζάνης έχει ζητήσει από τον παραιτηθέντα πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Α. Ζερβό να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι την αντικατάστασή του.

 http://energypress.gr/news/i-ellada-kindyneyei-na-meinei-horis-energeia-horis-na-ehei-ptoheysei

Αρχειοθήκη ιστολογίου