Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό /ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE /  EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
✅Απορρόφηση 300 € ανά έτος και 10% στα έξοδα νοσηλείας για όλα τα μέλη στο Ομαδικό Υγείας 🩺 ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ 📌με Συμβεβλημένο Δίκτυο 🆙Οδοντιάτρων 🆙Οπτικών 🆙Ψυχολόγων 🆙Φυσικοθεραπευτών.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Μείωση τιμολογίων 8% επιδιώκει η ΔΕΗ

Μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος σε ποσοστό 7-8%
επιδιώκει η ΔΕΗ μέσω της ανάκτησης των δωρεάν δικαιωμάτων ρύπων που κατήργησε ευρωπαϊκή οδηγία το 2013 και η οποία τίθεται υπό αναθεώρηση, το αμέσως επόμενο διάστημα. Το αίτημα για τη δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων ρύπων στην ηλεκτροπαραγωγή έχει τεθεί ήδη προφορικά τον περασμένο Ιούνιο από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Εμμ. Πανωγιωτάκη στον επίτροπο Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, και την επίτροπο Ανταγωνισμού, Μαγκρίτ Βεστάγκερ, σε συνάντηση που είχε μαζί τους στις Βρυξέλλες, ενώ.. αναμένεται να τεθεί επισήμως στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. αμέσως μετά τις εκλογές.
Η ελληνική πλευρά θα στηρίξει το αίτημά της στη μείωση του ΑΕΠ της Ελλάδας κάτω από το όριο του 60% του μέσου κοινοτικού όρου που προέβλεπε η οδηγία ως δικαίωμα εξαίρεσης κάποιας χώρας από την εφαρμογή της. Το ΑΕΠ της Ελλάδας το 2013, οπότε εφαρμόστηκε η οδηγία, ήταν στο 62% του μέσου ευρωπαϊκού όρου, με αποτέλεσμα να μην εξαιρεθεί. Ο κ. Παναγιωτάκης έθεσε το αίτημα για δωρεάν χορήγηση ρύπων στην ηλεκτροπαραγωγή επικαλούμενος το γεγονός ότι το ΑΕΠ της χώρας το 2014 ήταν κάτω από το 60% του μέσου ευρωπαϊκού όρου και συγκεκριμένα στο 59,7%.
Επιπλέον, υποστήριξε πως οι γειτονικές χώρες, με εξαίρεση την Ιταλία, δεν έχουν υποχρεώσεις αγοράς δικαιωμάτων CO2, γεγονός που προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό και υπέρμετρη αύξηση των εισαγωγών ηλεκτρικού ρεύματος σε βάρος των εγχώριων μονάδων παραγωγής.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάργηση των δωρεάν δικαιωμάτων ρύπων το 2013 επιβάρυνε σημαντικά το λειτουργικό κόστος της ΔΕΗ και, ακολούθως, τα τιμολόγια στα οποία και μετακυλίστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Οι δαπάνες της ΔΕΗ για CO2 το 2013 εκτοξεύτηκαν στα 187,5 εκατ. ευρώ από τα 130,4 εκατ. ευρώ το 2012, το 2014 στα 216,9 εκατ. ευρώ και το πρώτο εξάμηνο του 2015 στα 107,2 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 2,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014. Η δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων CO2, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΕΗ, μπορεί να επιφέρει μείωση της τάξεως του 7-8% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ θα στηρίξει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της λιγνιτικής παραγωγής της επιχείρησης.

(Καθημερινή)

Αρχειοθήκη ιστολογίου