Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Επίθεση Άδωνι Γεωργιάδη στους δημάρχους που αποχώρησαν: «Ντροπή τους – Δεν κάνουν για εκπρόσωποι της περιοχής αυτοί» – Τι είπε για τη ΔΕΗ και το αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή(VIDEO)

Από το e-ptolemeos.gr
Επίθεση στους δημάρχους που αποχώρησαν από την ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση που πραγματοποιείται στην Πτολεμαΐδα από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, εξαπέλησε από το βήμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Μεταξύ άλλων ο υπουργός είπε: «Να συγχαρώ τους δημάρχους που έμειναν μέσα (σ.σ. οι δήμαρχοι Ελευθερίου και Ζευκλής). Μιλάω ως απόγονος αυτής της περιοχής. Είμαστε σε μια μεγάλη αλλαγή της ζωής τους. Είναι λογικό να αισθάνονται και αγωνία και φόβο γι” αυτό που έρχεται. Η βασική κατηγορία είναι γιατί αποφάσισε ο Μητσοτάκης να κάνει γρηγορότερα την απολιγνιτιποίηση», προσθέτοντας ότι » Πρέπει να επαινείται το Μητσοτάκη για την απόφαση αυτή, αν δεν την λαμβάναμε θα χάναμε τη ΔΕΗ και στη συνέχεια θα χάναμε την περιοχή».
Ειδικότερα αναφερόμενους σε όσους αποχώρησαν είπε: «Ντροπή των δημάρχων που αποχώρησαν, φανταστείτε να τους πω εγώ αύριο να μην έρθουν στο Υπουργείο, ντρέπομαι για λογαριασμό τους. Δεν κάνουν για εκπρόσωποι της περιοχής αυτοί».
Αναλυτικότερα ο κ. Γεωργιάδης στην ομιλία του επεσήμανε τα εξής:
Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του:
«Να συγχαρώ τους δημάρχους που έμειναν μέσα. Μιλάω ως απόγονος αυτής της περιοχής. Είμαστε σε μια μεγάλη αλλαγή της ζωής τους. Είναι λογικό να αισθάνονται και αγωνία και φόβο γι’ αυτό που έρχεται. Η βασική κατηγορία είναι γιατί αποφάσισε ο Μητσοτάκης να κάνει γρηγορότερα την απολιγνιτιποίηση. Πρέπει να επαινείται το Μητσοτάκη για την απόφαση αυτή, αν δεν την λαμβάναμε θα χάναμε τη ΔΕΗ και στη συνέχεια θα χάναμε την περιοχή. Ντροπή των δημάρχων που αποχώρησαν, φανταστείτε να τους πω εγώ αύριο να μην έρθουν στο Υπουργείο, ντρέπομαι για λογαριασμό τους. Δεν κάνουν για εκπρόσωποι της περιοχής αυτοί».
Μιλώντας για τον λιγνίτη και τη ΔΕΗ ο υπουργός τόνισε πως: «Ο λιγνίτης πέθανε ως καύσιμο. Ο λιγνίτης καταστρέφει το περιβάλλον των παιδιών μας. Ήταν μια ευλογία και μία κατάρα για τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και κατάρα γιατί την κράτησε πίσω, έγινε μονοκαλλιέργεια. Την έκανε να χάσει μεγάλο δρόμο ανάπτυξης, αφαιρούμενο το ΑΕΠ του λιγνίτη υποβιβάζεται στην πιο φτωχή περιφέρεια της χώρας και στις πιο φτωχές της Ευρώπης».
Από πλευράς Υπουργείου, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι έχει ξεκινήσει έναν ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο, με άλλα κριτήρια ενισχύσεων, ειδικές εξαιρέσεις για τις επιχειρήσεις στον αναπτυξιακό νόμο, χαρακτηρίζοντάς το ως «Ευκαιρία μοναδική».
«Αντί για ντουντούκες και πανό αν ασχοληθεί με σχέδια σοβαρά σχέδια. Ο Καρυπίδης δεν απορροφούσε τα χρήματα από το ΠΕΠ και εχει μούτρα και μιλάει», είπε ασκώντας δριμύτατη κριτική κατά της προηγούμενης περιφερειακής αρχής.
Για τη Δ. Μακεδονία επεσήμανε ότι : «Η μεταμόρφωση της Δυτικής Μακεδονίας είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της Ελλάδας, ούτε Ελληνικό ούτε τίποτα. Θα αφοσιωθούμε εδώ, θα παραδώσουμε στην περιοχή το μέλλον που τις αξίζει. Κατά προτεραιότητα χρήματα από την επόμενη προγραμματική περίοδο, από Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στη Δυτική Μακεδονία», τόνισε επίσης.

Το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη για την ημερίδα στην Πτολεμαΐδα: «Οι οικολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την υπεράσπιση του λιγνίτη;»


Σήμερα στην Πτολεμαΐδα κομματικά στελέχη του Σύριζα και οι τοπικοί του βουλευτές κατήγγειλαν τον Πρωθυπουργό @kmitsotakis και την Κυβέρνησή του για την απολιγνιτοποίηση. Οι «οικολόγοι» του Σύριζα συμφωνούν άραγε με την υπεράσπιση του Λιγνίτη; Ψέμα η Κλιματική Αλλαγή;

Αρχειοθήκη ιστολογίου