Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η πίεση για το ασφαλιστικό πρέπει να μεγαλώσει, έρχεται η ιδιωτικοποίηση, ετοιμάζουν χτύπημα σε Σ.Σ.Ε και εργασιακά

Η Αγωνιστική Συνεργασία Σπάρτακου για τις δηλώσεις Παναγιωτάκη και τη στάση της πλειοψηφίας στο Σπάρτακο

agonistikiΚαμία έκπληξη δεν μας προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ Α.Ε, του κ. Παναγιωτάκη. Είναι μια χιλιοπαιγμένη παράσταση στο έργο της πορείας της απελευθέρωσης/ ιδιωτικοποίησης της αγοράς η/ε. Πλέον όμως είναι γνωστό, ότι όποια μορφή ιδιωτικοποίησης και να επιλεγεί (ΣΔΙΤ, στρατηγικός επενδυτής, ΝΟΜΕ κ.α) τα αποτελέσματα θα είναι συγκεκριμένα. Από τη μία κέρδη για τους μεγαλοεπενδυτές στον κλάδο της Ενέργειας και από τη άλλη φτώχια και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους και τον λαό. 
Αυτό έχει δείξει η πολύχρονη πορεία της απελευθέρωσης που την επιβάλει η Ε.Ε, την οποία υπέγραψαν στο τρίο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,Ποταμι που το επόμενο της βήμα είναι η είσοδος επενδυτών άμεσα με 25% και μέχρι το 2020 με το 50% της παραγωγής και εμπορίας. 
Καμία έκπληξη επίσης δεν μας προκάλεσε η στάση της πλειοψηφίας του..
Σπάρτακου (ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ,ΜΕΤΑ) που διαχρονικά βοήθαει πολύπλευρα την τακτική των κυβερνήσεων. Αυτό γιατί είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Παντού έχουν βάλει την υπογραφή τους (μετοχοποίηση, τριχοτόμηση, διάλυση ασφαλιστικού κ.α) μιας και είναι ταγμένοι στο να υπηρετούν τα κέρδη της εργοδοσίας (κράτος, ιδιωτικά funds) και την πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων ώστε να προωθούνται τα σχέδια για την απελευθέρωση/ ιδιωτικοποίηση. Προβάλουν ως κύριο το γεγονός ότι δεν έγινε κανένας διάλογος. Δεν είναι τυχαίο. Την στιγμή που στο κίνημα δίνεται μάχη να μην έρθει το νομοσχέδιο- έκτρωμα το ασφαλιστικό στη Βουλή, είναι οι πρώτοι που έκατσαν στις καρέκλες του διαλόγου διασπώντας το κοινό μέτωπο που απαιτείται. Περιορίζουν την κριτική για το ασφαλιστικό, λέγοντας ότι αποτελεί μια «κακή» μεταρρύθμιση δημιουργώντας αυταπάτες ότι με μια «καλύτερη» που θα προκύψει μέσα από διάλογο θα είναι προς όφελος των εργαζομένων. Δεν είναι τυχαία επίσης η στάση τους στην προετοιμασία της πανεργατικής –πανελλαδικής απεργίας. Την στιγμή που απαιτείτε η μεγαλύτερη ενότητα αρνήθηκαν να εντάξουν στο πλαίσιο των απεργιακών μέτρων για την μείωση του πλαφόν, αιτήματα για Σ.Σ.Ε για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις (οκταμηνα , εργολαβίες, δίμηνα), την επανάκτηση των απωλειών για το σύνολο των εργαζομένων. Αρνήθηκαν να μπει πρώτο ζήτημα στο πλαίσιο το ασφαλιστικό, που ενώνει αντικειμενικά το σύνολο των εργαζομένων και βοηθά τις συμμαχίες με τα άλλα λαϊκά στρώματα που είναι στο δρόμο. Πιο χαρακτηριστική είναι η στάση του ΜΕΤΑ που αναπαράγει την κυβερνητική προπαγάνδα ότι «τι να κάνουμε ρε παιδία υπάρχει πρόβλημα στο ασφαλιστικό, πιέζουν και οι εταίροι, να κάτσουμε να δούμε τι θα χάσουμε, ήσυχα και με διάλογο».
 Στην τελευταία ανακοίνωση τους το σύνθημα «100 ΔΕΗ στο Δημόσιο» που είχαν προεκλογικά εξαφανίστηκε και έγινε «ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο» προετοιμάζοντας τη στάση τους στην επερχόμενη ιδιωτικοποίηση και εμφανίζονται ως υποστηρικτές της μορφής ιδιωτικοποίησης μέσω ΣΔΙΤ . Καλούμε τους συναδέλφους, να παραμερίσουν τις πλειοψηφίες που μας οδηγούν από ήττα σε ήττα. Να οργανώσουν την πάλη τους σε συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις στο Σπάρτακο. Σε ενότητα με τους εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (οκτάμηνα , εργολαβίες, δίμηνα) σε συμμαχία με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους. Μπροστά μας έχουμε σκληρές μάχες. Η πίεση για το ασφαλιστικό πρέπει να μεγαλώσει, έρχεται η ιδιωτικοποίηση, ετοιμάζουν χτύπημα σε Σ.Σ.Ε και εργασιακά κ.α. Οργανώνουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο, οργανώνουμε συνελεύσεις, παίρνουμε την οργάνωση του αγώνα στα χέρια μας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου