Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Αποχώρηση, εθελουσία και μισθολογική ανάσα

Μισθολογική ανάσα στα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΔΕΗ θα δώσει η αποχώρηση δεκάδων  εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα χρόνια υπηρεσίας και έχουν συμπληρώσει και το ανάλογο όριο ηλικίας (ορισμένοι έχουν ξεπεράσει και το 65ο έτος) βάση των εργασιακών και ασφαλιστικών νόμων που ισχύουν αλλά παραμένουν στην εργασία τους. 
Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποηθεί πριν από λίγα χρόνια από το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε) αλλά και από τα στελέχη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, υποστηρίζουν ότι η σημερινή Διοίκηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα την συγκεκριμένη διαδικασία αποχώρησης των συναδέλφων με ομαλό και δίκαιο τρόπο.
Από την πλευρά της διοίκησης έχουν γίνει ήδη οι πρώτες  ενέργειες ώστε  το επόμενο χρονικό διάστημα να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις για την αποχώρηση των περίπου 450 εργαζομένων της Επιχείρησης  και να ξεπεραστούν...
τα όποια νομικά εμπόδια υπάρχουν.
Επίσης κομβικό σημείο θα παίξουν αν υλοποιηθούν τα σενάρια της εθελουσίας εξόδου όπως έχει προαναγγείλει με έμμεσο τρόπο ο σημερινός πρόεδρος της ΔΕΗ.
Μάλιστα αρκετοί κυβερνητικοί παράγοντες είναι αρκετά θετικοί σε αυτό το πλάνο αφενός διότι δίνει μία μικρή αλλά σημαντική βοήθεια στα οικονομικό κομμάτι του Ομίλου και αφενός δημιουργούνται αυτόματα νέες θέσεις εργασίας δίνοντας την ευκαιρία σε νέους και άνεργους και με τα κατάλληλαμπροσόντα να διεκδικήσουν μία θέση στην Επιχείρηση.


Αρχειοθήκη ιστολογίου