Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Νέος άγριος καυγάς Σκουρλέτη-Μανιάτη για ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ

Σκουρλέτης: «Σας συνιστώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πάτε σε οικογενειακό σύμβουλο με ειδίκευση στις νεοφιλελεύθερες οικογένειες» - Μανιάτης: «Εσείς πρέπει να πάτε σε οικογενειακό σύμβουλο με τον κ. Καμμένο για να είναι πιο αγαπημένη η συνύπαρξή σας»

Σε άγρια πολιτική βεντέτα εξελίσσεται η σχέση των κ.κ. Πάνου Σκουρλέτη και Γιάννη Μανιάτη καθώς κάθε τους συνάντηση στην Βουλή συνοδεύεται από σφοδρές συγκρούσεις.

Αυτή τη φορά η αρχή έγινε όταν ο κ Μανιάτης κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός ξεπουλούν τη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ.

Συγκεκριμένα υποστήριξε για την ΔΕΗ ότι το τεχνικό μνημόνιο προβλέπει

πρόσληψη τεχνικού συμβούλου μέχρι το Σεπτέμβριο για την πώληση του 17% του μετοχικού πακέτου ενώ για τον ΑΔΜΗΕ μέσω της ένταξης του 51% του δημοσίου στο νέο Υπερταμείο.

Ο κ. Σκουρλέτης ανταπάντησε υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής της Δημ Συμπαράταξης δημιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις. Με ειρωνική διάθεση κάλεσε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να πάνε σε «οικογενειακό  σύμβουλο, που να ειδικεύεται σε νεοφιλελεύθερες οικογένειες» με αφορμή παράλληλη διένεξη του κ. Μανιατη με τον κ. Κώστα Σκρέκα (ΝΔ).

«Δεν απαντήσατε σε τίποτα. Προφανώς εσείς χρειάζεστε οικογενειακό σύμβουλο με τον κύριο Καμμένο για να είναι πιο αγαπημένη η συνύπαρξή σας» σχολίασε  στο ίδιο ύφος ο Γιάννης Μανιάτης.

«Το κάνει συνέχεια αυτό ο κ. Μανιάτης να με διακόπτει. Τον χαρακτηρίζει η απρεπής συμπεριφορά του. Μάθετε επιτέλους να συμπεριφέρεστε κοινοβουλευτικά»,
φώναξε ο κ. Σκουρλέτης.

Επιχειρώντας, δε, να αποκρούσει τις κατηγορίες περί ξεπουλήματος της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, ο Υπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον συνομιλητή του κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι εκείνο είχε ψηφίσει την ιδιωτικοποίηση του 61% του ΑΔΜΗΕ και τη μικρή ΔΕΗ που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε.

«Δεν υπάρχει κανένας σύμβουλος για τη ΔΕΗ κι για τον ΑΔΜΗΕ καμία πρόβλεψη για να πάει στο Υπερταμείο», διαβεβαίωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, αλλά ο κ. Μανιάτης επέμεινε. «Ο κύριος υπουργός ψεύδεται. Το τεχνικό συμπληρωματικό μνημόνιο έχει μέσα τον ΑΔΜΗΕ και σύμβουλο για τη ΔΕΗ», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας στα πρακτικά τα σχετικά όπως είπε έγγραφα.

«Να μου το φέρετε να το δω κι εγώ. Μέσα από τι παραμορφωτικούς φακούς τα βλέπετε όλα αυτά;», σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης κι εκεί έλαβε τέλος η μονομαχία τους. 


 http://www.protothema.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου