Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Αποτυχημένη απόπειρα κλοπής χαλκού στα ορυχεία της ΔΕΗ

Απόπειρα κλοπής χαλκού επιχείρησαν άγνωστοι στα ορυχεία της ΔΕΗ ανήμερα το δεκαπενταύγουστο. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8.40 το πρωί στο Νότιο Πεδίο, αλλά οι επίδοξοι κλέφτες αποχώρησαν άπρακτοι άρον – άρον, καθώς άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός.
Όπως αναφέρει το e-ptolemeos.gr, οι άγνωστοι δράστες επέλεξαν την ημέρα της αργίας, θεωρώντας ότι η …δουλειά τους είναι πιο εύκολη, επειδή στα ορυχεία ο κόσμος που εργάζεται είναι λιγοστός, οπότε πόνταραν πως δεν θα γίνουν αντιληπτοί. Και ίσως να πετύχαινε το εγχείρημα της απάτης, αλλά τα καλώδια που είναι «στοκ» και δεν χρησιμοποιούνται, είναι παγιδευμένα. Όπως εξηγεί ο υποτομεάρχης φύλαξης, Μάκης Καρανάσιος, «οι επιτήδειοι έκοψαν το καλώδιο
που είχαμε μέσα στο κοντέινερ, αλλά μόλις πήγαν να το τραβήξουν για να το φορτώσουν, άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός, δεδομένου ότι τα ανενεργά καλώδια τα παγιδεύουμε». Μόλις ήχησε η σειρήνα του συναγερμού τρία αυτοκίνητα με πληρώματα της υπηρεσίας φύλαξης έσπευσαν στο σημείο, χωρίς ωστόσο να δουν κάποια ύποπτη κίνηση. Αν και η υπηρεσία φύλαξης «χτένισε» ολόκληρο το ορυχείο επί πολλές ώρες, οι επίδοξοι κλέφτες δεν εντοπίστηκαν, καθώς πρόλαβαν και το έβαλαν στα πόδια.
Να σημειωθεί ότι η κλοπή καλωδίων αποτελεί «γάγγραινα» για τη ΔΕΗ, δεδομένου ότι οι επιτήδειοι βγάζουν αρκετά χρήματα από την εμπορία του κλεμμένου χαλκού, ωστόσο, τουλάχιστον αυτή τη φορά ο συναγερμός απέτρεψε άλλη μία κλοπή, από τις συχνές που συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες.

Αρχειοθήκη ιστολογίου