Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΖΕΥΣ: Αίτημα για προσλήψεις προσωπικού


Προς: Πρόεδρο ΔΕΗ ΑΕ
Κ. Γ. Στάσση

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Κύριε Πρόεδρε,
Έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μας και τους συμπολίτες μας θέλουμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας όσο αναφορά την στελέχωση των δύο Σταθμών Παραγωγής Ρόδου καθώς και του Καταστήματος πωλήσεων Ρόδου.
1. ΘΗΣ Νότιας Ρόδου. Ο νέος Σταθμός συνεχίζει για τρίτο χρόνο λειτουργίας να είναι στελεχωμένος με κάτω του 50% των αναγκών του σε προσωπικό. Ενισχύεται βέβαια η δύναμη με προσωπικό οκτάμηνης απασχόλησης αλλά σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται οι ανάγκες του νέου Σταθμού με αυτή την πρακτική.
Οι προσπάθειες μετακίνησης προσωπικού με την μεταθετότητα δεν είχαν αποτέλεσμα εκτός από μικρό αριθμό προσωπικού που προστέθηκε στη δύναμη του νέου Σταθμού. Η μόνη λύση, κατά την άποψη μας, είναι η άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων του οργανογράμματος για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κριτήρια εντοπιότητας όπως μάλιστα έχει συμφωνηθεί και με την τοπική κοινωνία.
2. ΑΗΣ Σορωνής. Μετά την τελευταία εξαγγελία του προγράμματος εθελουσίας εξόδου μεγάλος αριθμός συναδέλφων θα αποχωρήσουν άμεσα από την Υπηρεσία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η ήδη μεγάλη έλλειψη προσωπικού του Σταθμού να επιδεινωθεί περαιτέρω. Στον ΑΗΣ Σορωνής ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού είναι κοντά στην συνταξιοδότηση και το πρόβλημα θα ενταθεί στα επόμενα χρόνια. Ήδη υπάρχουν πόστα που παραμένουν κενά καθώς δεν μπορούν να καλυφθούν με προσωπικό. Πάλι η μόνη λύση, κατά την άποψη μας, είναι η άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων του οργανογράμματος για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
3. Κατάστημα Πωλήσεων Ρόδου. Εδώ ισχύει ότι και στον ΑΗΣ Σορωνής καθώς πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί προσωπικό και το ήδη λιγοστό προσωπικό αντιμετωπίζει καθημερινά τεράστιο όγκο πελατών.
Οι λιγοστοί εργαζόμενοι των δύο εργοστασίων παραγωγής καθώς και του καταστήματος πωλήσεων υπερβαίνουν εαυτόν καθημερινά για να ανταπεξέλθουν στον τεράστιο όγκο εργασίας και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ο χρόνος μας πιέζει ασφυκτικά πλέον και απαιτούνται άμεσα λύσεις. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατά την γνώμη μας, είναι η μόνη απάντηση.
Παρακαλούμε για τις απαντήσεις σας.
Για το σωματείο εργαζομένων

ΖΕΥΣ
Ο Πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας
Χαροκόπος Μιχαήλ                    Χατζηαντωνίου Γεώργιος

Αρχειοθήκη ιστολογίου