Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Η χρησιμότητα του GIS για τον ΔΕΔΔΗΕ

 

Η χρησιμότητα του GIS για τον ΔΕΔΔΗΕ

Ένα ενδιαφέρον και καλαίσθητο επεξηγηματικό βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η χρησιμότητα του GIS για τον ΔΕΔΔΗΕ ετοίμασε ο Διαχειριστής.

Στο βίντεο εξηγείται πως ο ΔΕΔΔΗΕ αξιοποιεί σύγχρονα εργαλεία ψηφιακής απεικόνισης για να βλέπει το ηλεκτρικό δίκτυο, κάνοντας έτσι τη δουλειά του Διαχειριστή πιο αποτελεσματική, αλλά και πιο ασφαλή.

Χρησιμοποιώντας εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας (όπως mobile mappers, drones με laser radar και κάμερες 360 μοιρών) οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ “σαρώνουν” με υψηλή ακρίβεια το δίκτυο, καταγράφοντας κάθε λεπτομέρειά του.

Η επεξεργασία των δεδομένων παράγει ένα τρισδιάστατο μοντέλο, όπου κάθε σημείο του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης “ζωντανεύει”, ενισχύοντας έτσι τη δυνατότητα των υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ να προβλέπουν, να προγραμματίζουν και να δρουν με ακρίβεια.

Η χρησιμότητα του GIS έχει αποδειχθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, όταν οι υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα που επέφεραν στο δίκτυο φυσικές καταστροφές.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου