Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΣΤΑΘΕΡΑ, ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ και ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ




Για πολλοστή φορά, αφού θέσαμε το θέμα στην Εκτελεστική Επιτροπή και στο Δ.Σ. της
ΓΣΕΕ, καλούμε την ΓΣΕΕ να σταθεί επιτέλους στο ύψος των ευθυνών της, σταματώντας να παίζει το ρόλο του παρατηρητή στην υποδούλωση των εργαζομένων και ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να προκηρύξει Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία ενάντια στο νέο επαχθέστατο μνημόνιο. Το Μνημόνιο της ντροπής.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

Πριν από λίγες μέρες παίρνοντας  δημόσια θέση στο δημοψήφισμα υπέρ του «ΟΧΙ», συντασσόμενοι με το 61,3% του ελληνικού λαού που απαιτούσε να σταματήσουν τα μνημόνια, προειδοποιούσαμε για όσα θα συμβούν.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση μας με ημερομηνία 2 Ιουλίου, αφού προηγουμένως ..
εξηγούσαμε για ποιο λόγο εμείς ψηφίζουμε «ΟΧΙ», αναφέραμε:
«…ενημερώνουμε και προειδοποιούμε την Κυβέρνηση πως το δικό μας ΟΧΙ δε σημαίνει και δεν είναι αποδοχή και έγκριση για την κατάθεση μιας λιγότερο οδυνηρής πρότασης από την μεριά της.

Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι το ΟΧΙ της Κυριακής είναι ένα βήμα, αλλά δεν αρκεί καθόλου. Εκείνο που χρειάζεται, και σε αυτό καλούμε όλο το λαό, όλο το εργατικό κίνημα, είναι να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να μην αφήσει την Κυβέρνηση να υποχωρήσει στις πιέσεις των τοκογλύφων δανειστών.

Εμείς όσο περνάει από τα χέρια μας, δεν θα αφήσουμε τις τύχες μας στις καλές προθέσεις της Κυβέρνησης.

Άλλωστε η υποχωρητικότητά της δεν αφήνει κανένα περιθώριο.»

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο. Επειδή όμως εκείνο που έχει αξία αυτή την στιγμή δεν είναι να αναδείξουμε αν επιβεβαιωθήκαμε ή όχι (λίγη σημασία έχει αυτό) αλλά να πάρουμε θέση απέναντι στις εξελίξεις, όπως κάναμε πάντα, έτσι και τώρα τοποθετούμαστε και ξεκαθαρίζουμε:

ΣΤΑΘΕΡΑ, ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ και ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

Όπως κάναμε απέναντι σ’ όλα τα μνημόνια έτσι και τώρα καλούμε τον κάθε εργαζόμενο - άνεργο, τον κάθε συνταξιούχο, τη νέα γενιά να βγει στους δρόμους του αγώνα.

Τέλος, καλούμε τον κάθε συνδικαλιστή, το κάθε συνδικάτο να απαιτήσει από την συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της και να κάνει επιτέλους το αυτονόητο. Να οργανώσει και να συντονίσει τον αγώνα της τάξης μας.

Η στάση της σιωπηρής συμφωνίας που ακολουθεί η ΓΣΕΕ ως συνεπή συνέχεια της στάσης του ΝΑΙ, υποκριτικά στην Ευρώπη, λειτουργεί διαλυτικά για την συνοχή, την δυναμική και την έκφραση του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΕΜΕΙΣ, αρνούμενοι να ασπαστούμε την νέα θρησκεία, με «Αγία Τριάδα» τους ΣΟΙΜΠΛΕ – ΓΙΟΥΝΚΕΡ – ΝΤΑΙΖΕΜΠΛΟΥΜ και «Άγιο Δισκοπότηρο» το ΕΥΡΩ, καλούμε τους εργαζόμενους αύριο Τετάρτη, που ψηφίζονται τα πρώτα νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα να συμμετέχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ!!!

 ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ και ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!




Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου