Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Η μετακύλιση οφειλών της ΔΕΗ και οι κυλιόμενες απεργίες


Ο κόσμος το' χει τούμπανο, κι' αυτοί κρυφό καμάρι. Μιλάμε για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στη ΔΕΗ με τη ρευστότητα της, καθώς για μια ακόμη φορά τα δύο τελευταία χρόνια, αφήνει απλήρωτες εργολαβικές εταιρείες στις οποίες αναθέτει σημαντικό μέρος της παραγωγής στα λιγνιτωρυχεία.
Οι τοπικές κοινωνίες λοιπόν υφίστανται τις επιπτώσεις της δραματικής κατάστασης που χαρακτηρίζει τα οικονομικά της εταιρίας, ενώ οι κάθε είδους αρμόδιοι αγωνιούν μήπως και κάποιος από τους κακοπληρωτές που έχουν συσσωρεύσει ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,2 δισ. ευρώ πιεστεί λίγο παραπάνω ώστε να εξοφλήσει..
τους λογαριασμούς του.
Το πρόβλημα πάντως με τους απλήρωτους εργολάβους έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς οι τελευταίοι, το μεταφέρουν στους εργαζόμενούς τους.
Και αφού το πρόβλημα αφορά μετακύλιση οφειλών οι (απλήρωτοι) εργαζόμενοι στους (απλήρωτους από τη ΔΕΗ) εργολάβους ξεκίνησαν 48ωρες κυλιόμενες απεργίες, στο ορυχείο Μαυροπηγής.
Ήδη παρέμβαση στη διοίκηση της ΔΕΗ έχει πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, το οποίο σε σχετική του επιστολή μιλά για καθυστερήσεις πληρωμών τεσσάρων μηνών. Επίσης το σωματείο Σπάρτακος σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τη συμπαράσταση του στους απεργούς των εργολαβικών εταιρειών υποσχόμενος ότι θα προχωρήσει σε δράσεις που θα καταλήξουν στη διευθέτηση του θέματος.
Μακάρι λέμε εμείς.
Όμως, όλα αυτά είναι όχι πρόδρομες, αλλά ισχυρές πλέον ενδείξεις, ότι το "μαγαζί" έχει σοβαρά προβλήματα, που δεν μπορούν να κρυφτούν.

(Χαμαιλέων, Euro2day.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου